Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je dagelijks twee eieren eet

twee-eieren-per-dag.jpg

Gebakken, gekookt of geklutst: ben je dol op eieren, op welke manier dan ook? Waarschijnlijk ken je dan ook het negatieve imago ervan.

Er werd altijd beweerd dat je beter niet uit de bocht kunt vliegen met eieren, omdat het cholesterol dat erin zit, niet goed zou zijn voor de gezondheid. Maar nu blijkt dat we dat met een korreltje zout kunnen nemen. Sterker nog, de dag starten met twee tot drie eieren zou hartstikke bevorderlijk zijn voor de gezondheid.

Gezondheidsvoordelen

Uit onderzoek blijkt dat eieren meer gezondheidsvoordelen hebben. Zo zouden ze zorgen voor beter zicht en je geheugen verbeteren. Daarnaast zou deze hoeveelheid het risico op hartziekten en borstkanker verminderen. Ook barsten ze van vitamine D en calcium, waar je algehele gezondheid baat bij heeft. Los daarvan kennen eieren ook voordelen voor je uiterlijk; ze zouden zorgen voor een jeugdige en frisse huid.

Goed voor de lijn

Waarom twee eitjes vooral een goed idee zijn bij het ontbijt? Doordat ze rijk aan proteïnen zijn, zorgen ze voor een verzadigd gevoel. Dat zorgt er niet alleen voor dat je vol energie aan de dag begint, maar ook dat je gedurende de dag minder geneigd bent om (ongezond) te snacken. Ontzettend veel voordelen, dus voel je vooral niet slecht als je de eieren weer niet hebt kunnen weerstaan. Hoe eet jij ze het liefst?

Als je zo bewust en diervriendelijk mogelijk van eieren wil genieten, kun je volgens Wakker Dier het beste kiezen voor de biologische variant. Deze kun je herkennen aan de cijfercode die begint met het getal 0.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bronnen | tiphero.com, libelle.nl
Beeld | iStock

Ook interessant