Eten

Leuk om te weten: rode fruitfeitjes

zomerfruit.jpg

Rood fruit is nu op z’n best, dus extra reden om ervan te genieten. Maar hoe kun je rood fruit het beste bewaren? En bevat rood fruit wel genoeg vitamines en vezels? We hebben de feiten voor je op een rijtje gezet.

Zo snel mogelijk eten of verwerken

Eet of verwerk het fruit zo snel mogelijk na aankoop In de koelkast is het 1-2 dagen houdbaar. Doe aangetast fruit weg.

Kwetsbaar

Rood zomerfruit is zacht en daardoor kwetsbaar. Let er bij aankoop op dat het fruit geen schimmelplekjes vertoont.

Vezels en vitamine C

Rood fruit bevat, net als veel ander fruit, veel voedingsvezels en vitamine C.

Invriezen

Je kunt aardbeien en frambozen prima invriezen. Spreid ze uit op een in de vriezer passende plank of plaat en verpak de bevroren vruchten daarna in zakjes. Om te garneren is het fruit dan niet meer zo geschikt, maar wel om sap, siroop, saus, jam, gebakvulling, ijs en smoothies van te maken. Of om door de yoghurt te scheppen.

Zo verwijder je het kroontje van een aardbei:

Ook interessant