Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Eens wat anders dan naturel of paprika: zoete aardappelchips met zure room

chips-aardappel1.jpg

Wil je eens iets anders dan een kant-en-klare zak naturel of paprikachips? Dit recept van zoete aardappelchips met zure room en imitatiekaviaar is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens leuk om te serveren.

Dit heb je nodig voor het maken van de aardappelchips:

Ingrediënten (voor 1 schaal)

  • 2 middelgrote zoete aardappelen, geschild
  • zonnebloem- of arachideolie om in te frituren
  • fleur de sel
  • 125 ml zure room
  • 1 potje imitatiekaviaar

Zo maak je de zoete aardappelchips 

Bereidingstijd: ± 30 minuten 

  • Snijd of schaaf de aardappelen in dunne plakjes en dep deze goed droog met keukenpapier.
  • Verhit een laag olie van ± 1 cm in een hapjespan of braadpan tot ± 180 °C.
  • Test met een stukje brood of de olie heet genoeg is: als dat goudbruin wordt, kun je frituren.
  • Frituur de plakjes aardappel in porties tot ze krokant zijn.
  • Schep met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  • Bestrooi ze voor het serveren met fleur de sel, lepel er zure room op en schep er wat imitatiekaviaar op.

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-54-01. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Fotografie | Maaike van Haaster
Productie | Colette Beyne

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant