Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

3x de lekkerste toetjes van de redactie

zonnig-toetje-met-mango-en-kardemom.jpg

Een toetje is de perfecte afsluiter van iedere maaltijd. Daarom zorgen we er natuurlijk altijd voor dat we nog een een ‘plekje’ over houden in onze buik. Hierbij drie favoriete toetjes van de online redactie. 

Worteltjestaart

Worteltjestaart is het favoriete toetje van Maartje van Engelen, redacteur van Margriet.nl, omdat het zo heerlijk smaakt bij een kop thee. Een goed recept is te vinden in het boek Good Food, Word in 1 maand de beste versie van jezelf, geschreven door voedingscoach Laurianne Ruhé.

Wat heb je nodig voor 2 taartjes?
– 1 kop wortelpulp (bijvoorbeeld uit de juicer)
– 1 ei
– 1 schep kokosbloesemsuiker
– 1 volle theelepel pompoentaartkruiden of speculaaskruiden of kaneel

Voor de topping
– 100 ml geitenhangop
– citroensap van een halve citroen
– handje bessen
– frambozen (zoveel als je lekker vindt)

Overige benodigdheden
– 2 bakvormpjes (rond of vierkant)

Zo maak je het!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de wortelpulp, het ei, de kruiden en de kokosbloesemsuiker in een middelgrote kom en meng goed, totdat het een consistent beslag vormt. Verdeel het beslag over de 2 bakvormpjes en bak 30 minuten. Knijp de citroen uit in de hangop en roer goed door. Doe de hangop en het fruit in de blender en de topping is klaar. Smeer de bovenkant van de taartjes ermee in en garneer met wat frambozen.

worteltjestaart

Lente toetje met mango en kardemom

Het favoriete toetje van Esme Paagman, marketingassistente bij Margriet, is een zonnig toetje met mango en kardemom uit het kookboek 30 Minuten Vegetarisch van Rose Elliot. Esme vindt dit toetje lekker en fris op warme dagen.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 
– 1 grote, rijpe, zoete mango
– 200 ml double cream of slagroom
– 200 ml Griekse yoghurt
– zaadjes van 4–6 kardemompeulen, fijngestampt
– 4 takjes vers munt, ter garnering

Zo maak je het! 
Schil de mango, snijd hem om de pit in plakken en snijd de plakken vervolgens in grove stukken. Verwijder ook het vruchtvlees direct rond de pit.

Pureer de stukken mango met een mixer tot een gladde, dikke puree. Klop de room tot hij dik is en zijn vorm behoudt en spatel hem dan voorzichtig door de yoghurt.

Voeg de mangopuree en de fijngestampte kardemom aan het yoghurt-roommengsel toe en roer het er voorzichtig door, zodat het toetje goud met witte strepen krijgt.

Schep het mengsel in afzonderlijke glazen en garneer ze met een paar blaadjes verse munt.

zonnig-toetje-met-mango-en-kardemom

Tiramisu

Als er tiramisu op de kaart staat, slaat Richt Kooistra, redacteur van Margriet.nl, nooit over. Haar favoriete recept is te vinden op de website van ZTRDG.

Wat heb je nodig?

Voor de koffiesiroop:
– 150 ml Fairtrade espresso koffie
– 120 g suiker
– 1 dopje amandellikeur of chocoladelikeur
– 1 tl aardappelzetmeel

Voor de room:
– 250 g mascarpone
– 175 ml slagroom
– 50 g poedersuiker
– 1⁄2 vanillestokje
– 1 sinaasappel (schil)
– 8 lange vingers
– 1 Fairtrade chocoladereep puur
– 4 glazen

Zo maak je het!
Maak de espresso en breng met de suiker tegen de kook aan. Roer tot de suiker is opgelost. Leng het zetmeel aan met een klein beetje water en voeg het al roerend toe aan de koffie, zodat het gaat binden tot een niet te dikke siroop. Voeg de likeur toe en laat de siroop afkoelen. Roer de mascarpone zacht met een lepel. Halveer het vanillestokje overlangs, schraap de inhoud eruit en voeg toe aan de mascarpone. Rasp de helft van de schil van de sinaasappel en roer het met wat sinaasappelsap erdoor. Klop de slagroom met de suiker op tot yoghurtdikte en roer het met een lepel door het mascarponemengsel. Roer niet te lang om schiften te voorkomen. Als het mengsel te stijf wordt, voeg dan extra wat dunne slagroom toe. Schep om en om wat roommengsel en koffiesiroop in de glazen. Steek in elk glas een paar lange vingers en garneer met gehakte chocolade.

tiramisu

Wat is jouw favoriete toetje?

 

Ook interessant