Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

De lekkerste recepten met kersen

kersen350.jpg

Met piepende banden naar de supermarkt, groenteboer of markt: de kersen zijn er weer! Op de redactie kunnen wij ons hier echt op verheugen. We zochten dus snel de lekkerste recepten met kersen bij elkaar.
Met piepende banden naar de supermarkt, groenteboer of markt: de kersen zijn er weer! Op de redactie kunnen wij ons hier echt op verheugen. We zochten dus snel de lekkerste recepten met kersen bij elkaar.

Geel, rood en zelfs paarsrood. Ze zijn er in verschillende kleuren met ieder een eigen smaak. Sommige zijn lekker zoet, maar er zijn ook zure kersen. De zoete is heerlijk als snack of voor op gebak. De zure kers wordt vooral industrieel gebruikt, bijvoorbeeld in bier. Er is veel import, maar kersen zijn in juni en juli vers verkrijgbaar van eigen bodem.

Kopen & Bewaren

Kersen zijn erg kwetsbaar dus let erop dat je mooie glanzende en stevige exemplaren zonder beschadigingen hebt. Bewaar ze maximaal twee dagen in de koelkast. Wil je ook nog in de winter kunnen snoepen van de Hollandse kers? Bewaar ze dan in de vriezer in een afgesloten zakje of bakje. Dan kun je ze tot wel 12 maanden bewaren!

Schoonmaken

Spoel kersen af onder de kraan en breek het steeltje eraf. Wil je de kers ontpitten? Gebruik dan een scherp mesje of eventueel een speciale kersenontpitter. Kijk wel uit met vlekken! Kersensap is lastig te verwijderen.

Kersenbonbons

Kersen zijn ook makkelijk te transformeren naar bonbons. Smelt er een laagje chocola omheen en je kersenbonbons zijn klaar om opgegeten te worden. Leuk voor op tafel en lekker bij de thee. Bekijk het recept voor chocoladekersen snel!

Ook interessant