Eten

De lekkerste kruidenboter maak je zelf! 4 recepten

garlic-bread.jpg

Kruidenboter is onmisbaar bij de barbecue. En op dat stokbroodje bij de borrel. Of als je salade met een geroosterd broodje als lunch neemt. Kruidenboter kan altijd. Als je het zelf maakt, met een van deze heerlijke recepten, maak je er een feestje van.

Zo maak je zelf kruidenboter

Het maken van kruidenboter is een makkelijk, maar leuk werkje. Het enige wat je hoeft te doen, is het mengen van lekkere kruiden en andere smaakmakers door boter op kamertemperatuur. Als je klaar bent met het mengen van alle ingrediënten schep je de boter op een stuk plastic- of aluminiumfolie óf bakpapier en maak je daar voorzichtig een rol van. Die leg je vervolgens in de koelkast, zodat de boter weer opstijft en alle ingrediënten hun smaak aan de boter geven. Is de boter weer hard? Snijd er plakken van en serveer ze op een mooi bordje. Of spuit er kleine toefjes van en vries een deel in.

Recept 1: klassieke kruidenboter

Dit heb je nodig:

  • 75 g roomboter
  • 2 el verse peterselie
  • 1 tl citroensap
  • 2 tenen knoflook (geperst)

Zo maak je het: Kies voor dit recept van Albert Heijn als je dol bent op kruidenboter zoals je die vaak in restaurants krijgt geserveerd. Snijd de peterselie fijn en roer die samen met de knoflook, het citroensap en wat (zee)zout en peper door de boter.

Deze boodschappen lekker snel in huis halen? Bestel de ingrediënten voor dit recept op AH.nl

Recept 2: mediterrane boter

Dit heb je nodig: 

  • 125 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el zongedroogde tomaten
  • 1 el groene olijven

Zo maak je het: Op UitPaulineskeuken vind je de lekkerste gerechten. Zo ook deze variatie op de klassieke kruidenboter. Hak alle harde ingrediënten en roer deze door de boter.

Recept 3: chocoladeboter met peper

Dit heb je nodig:

  • 250 g (on)gezouten boter
  • 1 tl cacaopoeder
  • 25 g pure chocolade (geraspt)
  • 1 tl peperkorrels (gekneusd)

Zo maak je het: Dit recept komt uit het tijdschrift Boodschappen en kun je zoet of hartig maken. Gebruik een keukenmachine om alle ingrediënten glad te roeren. Gebruik ongezouten boter en voeg daarna wat grof zeezout toe of gebruik ongezouten boter en voeg een of twee el poeder of vanillesuiker aan het mengsel toe.

Recept 4: limoenboter met koriander en peper

Dit heb je nodig:

  • 10 g koriander
  • ½ verse rode peper
  • 1 limoen
  • 125 g roomboter
  • zout

Zo maak je het: Dit fijne recept vind je, net als vier andere lekkere variaties, op ZTRDG.nl. Hak de koriander fijn. Halveer de peper, haal de zaadlijst eruit, spoel de peper schoon en snijd hem in snippers. Was de limoen goed schoon en rasp de schil. Meng vervolgens alle ingrediënten door de boter.

Aan tafel!

Leuke video en lekker borrelhapje:

Hoe voorkom je dat tulpen gaan hangen? Met dit simpele trucje!

Waarom je een schepje suiker bij pioenrozen moet doen

Snurker in huis? Zet deze plant op je nachtkastje

Bekijk ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

 

Ook interessant