Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekkere wokgerechten voor thuis

wok-jpg.jpg

Diverse experts zijn het erover eens: tafelwokken is een nieuwe, gezellige en gezonde manier om van eten een sociale en gezellige aangelegenheid met familie of vrienden te maken. Dit fenomeen noemen we ook wel social dining. Met Lassie Wok Klaar, kant-en-klare wokrijst, wordt dit tafelwokken nog makkelijker gemaakt. Op Margriet.nl maakt u kans op een wokset en vindt u heerlijke wokrecepten.

wokkenTafelwokken als trend
Na wokken in restaurants en in de keuken thuis, is er nu ook met z’n allen wokken rondom de tafel: het tafelwokken. Net zo gezellig als het ingeburgerde fonduen en gourmetten tijdens de feestdagen, maar wel een stuk gezonder en hipper.

Tafelwokken kan gedaan worden met maximaal 6 personen, ieder heeft hierbij zijn eigen miniwokje. Je kan elke keer je eigen gerechtjes maken, maar je kan ook met zijn allen een soort rijsttafel op tafel toveren.

Wokrecepten
Gerecht 1: Feestelijk vegetarisch recept a la Cas Spijkers
Chef kok: Cas Spijkers

Ingrediënten voor 6 personen (te verdelen over 6 wokpannetjes):
scheutje olijfolie
1  ui
350  gram sugarsnaps
200  gram geraspte wortel
300  gram kastanje champignons
3  gesneden bosuitjes
1  gele paprika gesneden zonder schil
scheutje wortel sap in de supermarkt
peper en zout naar smaak
2  pakken Lassie Wok Klaar rijst ( 2 a 3 minuten mee wokken)
Garnering cherry tomaatjes

Bereiding:
Voorbereiding: ontvel de gele paprika en snijd deze in kleine stukjes. Snij de ui en de bosuitjes. Rasp de wortel.

Doe wat olie in het pannetje en fruit de ui in het wokje. Voeg de sugarsnaps toe en wok deze kort mee. Voeg daarna de geraspte wortel toe en schep om. Doe daarna de kastanje champignons, bosuitjes en gele paprika erbij. Wok alles en schep goed om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg daarna de rijst toe en schep alles nog 2 a 3 minuten om. Even proeven en eventueel verder op smaak brengen. Serveer en garneer met cherry tomaatjes.

Gerecht 2: kip in zwartebonen saus
Chef kok: Likan Hu van wokrestaurant Eastern Plaza in Elst

Ingrediënten voor 6 personen (te verdelen over 6 wokpannetjes):
scheutje zonnebloem olie in elk pannetje
450 gram grof gesneden groenten mix
500 gram kip blokjes
15 gram zwarte bonen ( verkrijgbaar bij een toko )
5 eetlepels oestersaus
3 eetlepels ketjap (zoet)
2 eetlepel sambal
snufje zout

Bereiding:
Het wokpannetje goed heet laten worden, hierna de olie erin doen. De kip blokjes goed gaar wokken. Daarna de groenten toevoegen en verder wokken (niet te lang wokken geeft een lekker knapperige bite aan de groenten). Tijdens het wokken het snufje zout, sambal, zwarte bonen, oestersaus en ketjap toe voegen. Goed doorroeren en het gerecht is klaar om opgediend te worden.
Gerecht 3: gezond en kleurrijk wokgerecht
Chef kok: D. Mahatu van wokrestaurant Wok2Walk

Ingrediënten voor 6 personen (te verdelen over 6 wokpannetjes):
250  gram rundvlees (filet) in kleine stukjes gesneden
200  gram broccoli in kleine stukjes gesneden
100  gram gehakte kool
50  gram wortel dun gesneden
150  gram Verse gesneden champignons
1/2 van een ui in ringen gesneden
2 knoflooktenen fijn gehakte
15  gram gember fijn gehakte
15 ml plantaardige olie
1 gehakte pittige chili 
40 ml ketjap of soja saus (zoet)
5 ml vissaus
200  gram droge eieren noedels 
1 theeleper suiker
 
Bereiding:
Kook de eieren noedels in heet water à 4 min(zie verpakking voor voorlichtingen).Verhit de plantaardige olie in een wokpan. Voeg het rundvlees toe en wok dit een beetje aan. Voeg de knoflook, gember en chili toe. Als het vlees van enigszins gaar is, voeg dan de broccoli en champignons toe. Roerbak het geheel zodat alle groenten nog knapperig zijn. Voeg de noedels toe en roer alles door samen met de ketjap, vissaus en suiker. Doe de kool, ui en bosui in. Roerbak alles nog even om.

(tip: houd je niet van de wat sterkere smaak van de kool en ui, roerbak deze dan gelijk mee met de broccoli en champignons)

Ook interessant