Knapperig, pittig en met een vleugje zoet: dit is bloemkool op z’n Indiaas. Wees gewaarschuwd, want als je van deze crispy bloemkoolsnack begint te eten, kun je niet meer ophouden!
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloemkoolroosjes met de rozijnen in een kom en schep om met de olie tot alles bedekt is met een laagje olie. Wrijf de specerijen fijn in een vijzel. Schep het bloemkoolmengsel op een bakplaat en strooi de noten, de specerijen en het zout erover.
Zet de oven op 240 *C (of op de hoogste stand als je oven niet tot deze temperatuur gaat) Schuif de bakplaat in de oven en bak ± 15 min. Check regelmatig. De roosjes zijn gaar als ze lichtbruin en knapperig zijn. Laat 5 min. afkoelen en serveer. Lekker met een dip van knoflookyoghurt of tzatziki.
Bereidingstijd: 25 min. + afkoelen.
Productie: Beanca de Goede. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Ulrika Gustafsson. Bereiding: Gees van Asperen.