Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekkere meringues

lekkere-meringues.jpg

Zin om iets lekker zoets te maken? Dit receptje is makkelijk, snel en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig.

Wil jij vandaag iets lekkers bakken, maar heb je geen zin om een wastlijst aan ingrediënten in huis te halen? Voor dit receptje heb je alleen eieren, basterd suiker en poedersuiker nodig.

Benodigdheden
4 eieren
125 gram witte basterdsuiker
125 gram poedersuiker

Bereidingswijze
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Wees voorzichtig met dit klusje, want er mag absoluut geen eigeel bij het eiwit komen! De eierschalen en het eigeel mag je weggooien.

Verwarm de oven voor op 110 graden en leg een schaal met bakpapier klaar. Klop ondertussen de eiwitten stijf met een mixer. Het eiwit klop je niet te lang, als het stijf is en omhoog blijft staan wanneer je de mixer optilt is het goed.

Zet de mixer een standje hoger en voeg de basterdsuiker beetje bij beetje toe. Het is erg belangrijk om de suiker langzaam toe te voegen. Alle suiker toegevoegd? Stop met mixen als je mengsel dik en glimmend is.

Zeef ongeveer een derde van de poedersuiker over het mengsel en roer dit erdoor met een lepel. Voeg nog eens eenzelfde hoeveelheid poedersuiker toe en herhaal dit tot de poedersuiker op is.

Je schuim is klaar! Schep kleine bolletjes op de bakplaat en zet ze ongeveer een uur in de oven. Na een uur haal je ze uit de oven en trek je ze voorzichtig van het bakpapier af. Laat de meringues afkoelen.

Tip: wil je een kleurtje aan je meringues geven? Druppel dan een klein beetje vloeistof door je schuim voor je het in de oven stopt!

Ook interessant