Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekkere champagnetoetjes

lekkere-champagnetoetjes.jpg

Met de volgende toetjes kun je prima proosten op het nieuwe jaar, want ze zijn rijkelijk gevuld met champagne.

Champagnemousse
250 ml room
4 eidooiers
75 g suiker
350 ml champagne, plus 3 el extra
2,5 el gelatinepoeder

Klop de slagroom tot er stijve pieken ontstaan. Verwarm een pan met water en meng ondertussen de eidooiers en suiker in een glazen kom. Klop tot het een lichtere kleur krijgt en meng dan de champagne erdoorheen.

Zet de kom op de pan met water en blijf kloppen. Doe dit tot het schuim verdwenen is en het mengsel dikker is geworden. Haal de kom uit de pan en klop nog 2 minuten.

Doe 3 el champagne in een kom en voeg de gelatine hieraan toe. Wacht ongeveer vijf minuten tot de champagne is opgenomen. Verwarm het mengsel tot de gelatine is opgelost.

Meng de gelatine met het champagnemengsel en schep de slagroom voorzichtig door de mousse. Vul een aantal champagneglazen ermee en laat het opstijven in de koelkast.

Champagnecustard
6 eidooiers
125 g kristalsuiker
200 ml volle melk
150 ml room
50 ml champagne
1 vanillepeul

Mix de eidooiers en suiker tot er een romige mengsel ontstaat dat een beetje wit van kleur is.

Verwarm de melk, room en champagne in een pannetje en voeg de zaden van de vanillepeul toe. Laat het even pruttelen. Als het bijna kookt, haal je de pan van het vuur en giet je de inhoud langzaam over het eimengsel onder voortdurend roeren.

Doe het mengsel vervolgens in een schone pan en verwarm het 8-10 minuten boven een gemiddeld vuurtje. Klop constant tot het mengsel op de achterkant van je lepel blijft zitten.

Laat afkoelen en enjoy!

Champagnejelly

1 fles champagne
2 zakjes gelatinepoeder
100 g suiker

Breng de helft van de champagne met de suiker aan de kook tot het is opgelost. Laat het afkoelen.

Meng de andere helft van de champagne met de gelatine en laat 10 minuutjes staan. Roer dan het suikermengsel erdoorheen en koel het op zijn minst 6 uur. Serveer met slagroom.

Bij deze sjieke toetjes hoort natuurlijk ook een feestelijke tafelversiering!

Ook interessant