Eten

Lekker zomers: spaghetti bolognese met kerstomaten

zomerbolognese.jpg

Een zomerse spaghetti bolognese met verse kerstomaten die je alleen mee verwarmt met het gehakt in plaats van dat je tomatensaus uren moet pruttelen. Heerlijk voor tijdens de zomermaanden.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 350 g spaghetti
  • 3 el olijfolie om in te bakken
  • 1 lente-uitje, in ringetjes
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 400 g rundergehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl suiker
  • 500 g gemengde kerstomaten, gehalveerd
  • rasp van 1 citroen
  • 1 el citroensap
  • 2 el Kalamata-olijven
  • versgemalen peper, zout
  • ½ bosje basilicum
  • versgeraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  2. Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook. Bak het gehakt 1-2 min. omscheppend mee.
  3. Roer er de tomatenpuree, de suiker en 1 el water door.
  4. Schep de tomaten, de citroenrasp en het -sap en de olijven erdoor en laat op middelhoge pit 5 min. doorwarmen.
  5. Schep de spaghetti erdoor en garneer met basilicum en kaas. Serveer direct.

eet smakelijk!

Productie | Colette Beyne
Beeld | House of Pictures

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant