Een zomerse spaghetti bolognese met verse kerstomaten die je alleen mee verwarmt met het gehakt in plaats van dat je tomatensaus uren moet pruttelen. Heerlijk voor tijdens de zomermaanden.
Dit heb je nodig voor 4 personen
350 g spaghetti
3 el olijfolie om in te bakken
1 lente-uitje, in ringetjes
2 tenen knoflook, in plakjes
400 g rundergehakt
2 el tomatenpuree
1 tl suiker
500 g gemengde kerstomaten, gehalveerd
rasp van 1 citroen
1 el citroensap
2 el Kalamata-olijven
versgemalen peper, zout
½ bosje basilicum
versgeraspte Parmezaanse kaas
Zo maak je het
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook. Bak het gehakt 1-2 min. omscheppend mee.
Roer er de tomatenpuree, de suiker en 1 el water door.
Schep de tomaten, de citroenrasp en het -sap en de olijven erdoor en laat op middelhoge pit 5 min. doorwarmen.
Schep de spaghetti erdoor en garneer met basilicum en kaas. Serveer direct.
eet smakelijk!
Productie | Colette Beyne
Beeld | House of Pictures