Deze sneeuwsterren van eiwitschuim zijn lekker bij een kopje winterthee of warme, pure chocolademelk.
Benodigdheden voor sneeuwsterren:
(± 40 stuks)
● 3 eiwitten
● snuf zout
● 1 el citroensap
● 150 g poeder- suiker voor de decoratie
● gekleurde suikerparels
● poedersuiker extra nodig: (wegwerp)spuitzak met een gekartelde spuitmond
Zo maak je ze:
Klop de eiwitten met het zout en het citroensap stijf in een brandschone, grote kom. Voeg beetje bij beetje de poeder- suiker toe en klop totdat de eiwitten glanzende pieken vormen. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 120 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vul de spuitzak met schuim en spuit sneeuw- sterren op het bakpapier. Bewaar de rest van het schuim koel. Leg wat suikerparels op het schuim en laat de sterren ± 40 min. drogen in de oven. Houd tijdens het bakken de ovendeur op een kier. Haal de sneeuwsterren uit de oven, laat afkoelen en bak de volgende portie. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.
Bereidingstijd: ± 35 min. + ± 40 min. bakken per portie + afkoelen