Eten

Lekker: zelf smakelijke sneeuwsterren maken

sneeuwsterren.jpg

Deze sneeuwsterren van eiwitschuim zijn lekker bij een kopje winterthee of warme, pure 
chocolademelk.

Benodigdheden voor sneeuwsterren:
(± 40 stuks)

● 3 eiwitten
● snuf zout
● 1 el 
citroensap
● 150 g poeder-
suiker voor de decoratie
● gekleurde suikerparels
● poedersuiker 
extra nodig: (wegwerp)spuitzak met een
 gekartelde spuitmond

Zo maak je ze:
Klop de eiwitten met het zout en het 
citroensap stijf in een brandschone, grote kom. Voeg beetje bij beetje de poeder-
suiker toe en klop totdat de eiwitten 
glanzende pieken vormen. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 120 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vul de
spuitzak met schuim en spuit sneeuw-
sterren op het bakpapier. Bewaar de rest van het schuim koel. Leg wat suikerparels op het schuim en laat de sterren ± 40 min. drogen in de oven. Houd tijdens het 
bakken de ovendeur op een kier. Haal de sneeuwsterren uit de oven, laat afkoelen en bak de volgende portie. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Bereidingstijd: ± 35 min. + ± 40 min. bakken per portie + afkoelen

Kijk voor de leukste uitsteekvormen voor mooie kerstkoekjes eens op: 
koek-it.nl, bakgoed.nl en deleukstetaartenshop.nl.

productie: beanca de goede. fotografie: stockfood/beeldigbeeld, hollandse hoogte.

m53-cover
Dit is afkomstig uit Margriet 2016-53. Bekijk ook de andere recepten via Blendle. Je kunt editie 53 nabestellen via Tijdschrift365.nl.

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant