Eten

Lekker winters: Chili sin carne

chili.jpg

Chili sin carne van veldertjes, linzen, drie kleuren paprika, kaneel, komijn en 
chilivlokken. Serveer hem eens met tortilla’s, tomatensalsa en korianderyoghurt.


Echt winters en erg lekker!

Chili sin carne voor 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 rode, 1 gele en 1 oranje puntpaprika, in reepjes
  • 2 tl gemalen komijn
  • ½ tl kaneel
  • 2 knoflookteentjes, uit de pers
  • 1 bosje koriander, steeltjes en blaadjes fijngesneden
  • snuf chilivlokken
  • 1 pot jonge kapu-
cijners (uitlekgewicht 450 g)
  • 1 blik linzen (uitlekgewicht 300 g)
  • 1 blik tomaatstukjes (400 ml)
  • 4 tomaten, in blokjes
  • versgemalen peper, zout
  • blaadjes van 2 takjes verse oregano (of 1 tl gedroogd)
  • ½ à 1 rode chilipeper in ringetjes
  • 200 g 0% Griekse yoghurt

Zo maak je het:

Verhit de olie in een hapjespan en roerbak hierin driekwart van de ui en alle paprika ± 5 min. op halfhoog vuur. Doe er de komijn, kaneel, knoflook, koriandersteeltjes en chilivlokken bij en bak nog 2 min. mee. Voeg dan de veldertjes, de linzen, een derde van de tomaatstukjes en de tomaten toe en laat ± 15 min. afgedekt zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de rest van de tomaatstukjes met de rest van de ui, de oregano en de chilipeper. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de helft van de korianderblaadjes door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi de chili met de rest van de koriander. Geef de salsa en de yoghurt erbij. Lekker met tortilla’s, taco’s of rijst.

Bereidingstijd: ± 25 min.

productie: colette beyne. styling: cindy berg. fotografie: maarten van der wal. bereiding: yvonne jimmink. receptuur: dosia brewer.

Lees ook:

Lekker: geroosterde zoete-aardappel-wortelsoep met feta

Chili-soep met balletjes

Kijk ook:

m03-coverDit recept komt uit Margriet 3-2016. Daarin vind je nog meer heerlijke winterse gerechten. Je kunt hem nabestellen via tijdschrift365.nl

Artikelen van margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant