Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker weekendrecept: zelf bolognese chips maken

moet-je-aardappels-nou-wel-of-niet-schillen.jpg

 – In samenwerking met CookLoveShare

Ons eetgewoontes zijn de afgelopen tien jaar flink veranderd. We willen steeds vaker weten wát we eten en waar ons lekkers precies vandaan komt. En het liefst eten we ‘gezonde’ happen én gaan we weer heerlijk zelf aan de slag in de keuken. Monique, redacteur van food platform CookLoveShare, is ook zo’n keukenliefhebber en geeft je een lekker recept voor het zelf maken van puur natuurlijke bolognese chips.

Dit is de trend

Volgens food platform CookLoveShare blijkt uit Food Trends-rapporten dat we ons suf  googelen naar gezonde voedingsmiddelen als avocado-olie, appelciderazijn en geelwortel (kurkuma) en dat wat we eten het liefst gezond, ontzettend lekker, onbewerkt, puur én goed voor het milieu moet zijn. Ook op veel menukaarten staat al precies vermeld of de koe, van wie de entrecote afkomstig is, een goed leven heeft gehad of de gegrilde groenten biologisch geteeld zijn en welke toevoegingen er wel of juist niet in een gerecht zitten. Daarnaast kiezen steeds meer fabrikanten voor duurzame landbouw en de productie van pure en gezonde producten.

Een voorbeeld daarvan zijn de nieuwe Natuurlijk Lekker mixen van Knorr – een productlijn bestaande uit verschillende heerlijke mixen, vol met natuurlijke ingrediënten. Pure kruiden en grote stukken groenten die zorgvuldig zijn gedroogd, vormen de basis voor de zakjes Natuurlijk Lekker, waarmee je de lekkerste Spaghetti Bolognese, Chili con Carne, Lasagne en Goulash op tafel tovert. En hóe fijn: in de mixen is geen E-nummer te bekennen.

Recept om zelf bolognesechips te makeneddedw

Redacteur van CookLoveShare Monique maakt ook veel zelf. Monique: “Als echte kookliefhebber – en chipsfanaat, wilde ik het toch eens proberen: zelf chips maken. En dan ook meteen mijn favoriet, bolognese chips. Wat blijkt: het is makkelijker dan ik dacht. De bereiding is simpel en je hebt maar een paar ingrediënten nodig: aardappelen, zonnebloemolie en een zakje Knorr Natuurlijk Lekker! mix voor Spaghetti Bolognese. Voordeel van dat zakje is dat er puur natuur kruiden en specerijen inzitten zonder e-nummers. Dat zorgt voor een oh-zo-verslavend lekkere bolognese smaak zonder dat deze te overheersend is. Kortom: een aanrader!”

Dit heb je nodig:

  • 1 kg aardappelen vastkokend
  • ½ zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix Spaghetti Bolognese
  • ½ liter zonnebloemolie

Zo maak je het:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes.
  2. Dep de plakjes droog met een schone theedoek.
  3. Verwarm het frituurvet tot 180 graden (als je een stukje brood erin doet en het bruist, is het heet genoeg).
  4. Frituur de plakjes in 3-5 minuten in delen mooi gaar en bruin van kleur. Bak niet te veel plakjes tegelijk, dan gaan ze aan elkaar plakken.
  5. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
  6. Bestrooi de chips daarna met de kruiden en hussel goed om.

Tip: wil je de chips bewaren (wat we ons eigenlijk niet kunnen voorstellen) en zijn ze niet meer zo knapperig? Schuif ze dan nog even op een bakplaat op bakpapier 5 minuutjes in de oven op 160 graden.

Meer lekker zelf maken dit weekend? Duik eens de keuken in met deze recepten:

Quinoaburger
Italiaanse ovenschotel met gehakt
Bulgursalade

Ook interessant