Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Snel, simpel én lekker: focacciapizza’s

pizza1.jpg

Wat een lekker recept, deze snelle pizza’s met een bodem van focaccia, belegd met gegrilde aubergine, tomaten, Parmaham en 
mozzarella. Na het 
bakken besprenkel je 
ze met rozemarijn- of 
basilicumolie. En… aan tafel!

Dit heb je nodig voor focacciapizza’s (4 stuks )

-1 aubergine, in plakken
-zout
-rozemarijn- of basilicumolie
-100 g kerstomaten, in plakjes
-1 bol mozzarella, in plakken
-2 ronde focacciabroden met rozemarijn
-4 flinke plakken Parmaham, in repen 
gescheurd
-paar takjes basilicum, blaadjes kleiner gescheurd.

Deze boodschappen lekker snel in huis halen? Bestel de ingrediënten voor dit recept op AH.nl

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de aubergineplakken met zout. Dek af met huishoudfolie en laat 15-20 min. staan. Dep droog met keukenpapier en besprenkel met rozemarijnolie. Verhit een grillpan. Gril de aubergine in ± 2 min. per kant gaar en lichtbruin. Snijd de broden overdwars open en beleg de snijkanten met de aubergine, tomaat, mozzarella en ham. Leg ze op een of twee bakplaten en bak de pizza’s 5-8 min. in de oven. Besprenkel vlak voor het serveren met nog wat olie en garneer met de basilicum.

Bereidingstijd: ± 20 min. + wachttijd ± 20 min.

Voorbereidingstip: Laat de aubergine alvast uitlekken overdag en besprenkel hem met de olie. Bewaar afgedekt tot gebruik.

productie: colette beyne. styling: judith baehner. fotografie: eric van lokven. bereiding: goran todorovic. receptuur: gees van asperen.

M28 Cover V2Dit recept komt uit Margriet 28 (2016). Hierin vind je nog veel meer heerlijke recepten. Dit extra dikke zomernummer nabestellen? Dat doe je via Tijdschrift365

Ook interessant