Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker warm in je eigen kas

lekker-warm-in-je-eigen-kas.jpg

Kun je wel wat groen en warmte gebruiken? Ga dan snel aan de slag met je eigen kas!

Ook als je niet veel ruimte hebt, kun je genieten van eigen producten. Wat dacht je van een klein moestuintje op je balkon? Bescherm je verse kruiden tegen de winterkou met behulp van deze tuinkassen.

Kweekkasten
In het tuincentrum vind je allerlei soorten tuinkassen, maar de meesten zijn toch behoorlijk groot. Aangezien niet iedereen een enorme tuin tot haar beschikking heeft, zijn er ook kleinere alternatieven. Zo heb je verschillende kweekkassen en bakken die ook nog eens veel betaalbaarder zijn. Ga eens langs bij een tuincentrum om te kijken of er iets voor jou bij zit.

Homemade
Wat is een kas nou eigenlijk; een grote ruimte omhuld met veel glas. Kun je dit ook niet gewoon zelf maken? Er is zeker de mogelijkheid tot het maken van een eigen broedplaats voor jouw planten. Hier komt geen zaag of glas aan te pas; het is namelijk veel simpeler dan je denkt.

Flessenkas
– 2 liter frisdrankfles
– klein potje
– potgrond
– zaadjes
– schoteltje

Snijd de bovenkant van de fles af. Neem een bloempotje waar de fles overheen past. Vul het potje met de potgrond en plant de zaadjes volgens de instructies op de verpakking. Zet het potje op een schotel met de fles eroverheen. Zorg wel dat je het plantje op tijd water geeft.

Ook interessant