Eten

Lekker voorgerechtje: avocado-makreelsalade

avocadomakreelsalade-niven.jpg

Nog op zoek naar een lekker voorgerecht of lichte lunch? Maak dan eens dit recept van topkok Niven Kunz, de avocado-makreelsalade uit zijn kookboek Groente!.

Niven Kunz: “Het schoonmaken van een avocado is eigenlijk heel eenvoudig: zet het mes erin tot aan de pit en draai de avocado rond. Draai vervolgens de twee helften los, zet het mes in de pit en trek hem er zo uit. Als de avocado goed rijp is, haal je de helften er met een lepel heel makkelijk en schoon uit, zodat de schil heel blijft.”

Dit heb je nodig (voor vier personen):

  • 4 avocado’s
  • 200 g komkommer (½ komkommer)
  • 250 g gerookte makreel
  • 80 g crème fraîche
  • 8 takjes koriander, fijngehakt
  • geraspte schil van 1 limoen
  • peper en zout
  • 1 el wit sesamzaad

Zo maak je die avocado-makreelsalade

Halveer de avocado’s, schep voorzichtig het vruchtvlees eruit en bewaar de avocadoschillen. Snijd 200 g van de avocado’s in kleine blokjes en doe hetzelfde met de komkommer. Pluk de makreel en meng het visvlees met de crème fraîche en koriander, de geraspte limoenschil en de komkommer- en avocadoblokjes. Breng de salade op smaak met peper en zout. Presenteer de salade door de avocadoschillen te vullen met het avocado-makreelmengsel en maak het geheel af met het sesamzaad.

Bereidingstijd: 20 minuten

Over het kookboek

Dit recept komt uit Groente!, waarin Niven Kunz voor eens en altijd bewijst dat koken met groente (en fruit) spannender, stoerder en vooral veel gemakkelijker is dan vaak wordt gedacht. De recepten in dit boek zijn eenvoudig te maken en de ingrediënten echt overal verkrijgbaar. Van gepofte biet met aardbei tot risotto met bospeen of een paddenstoelensoep met walnoot: de verrassende twists zorgen voor een spectaculair resultaat. Voor iedereen die graag wil koken met groente in de hoofdrol, maar niet altijd weet hoe.

De jonge chef Niven Kunz heeft al sinds zijn 24ste een Michelinster en weet hoe hij groente moet laten schitteren in gerechten. Dat wordt gewaardeerd: zijn Restaurant NIVEN is al drie jaar op rij door vijfhonderd collega’s uitgeroepen tot ‘Beste Groenterestaurant van Nederland’.

Groente! van Niven Kunz, € 24,99 (Kosmos Uitgevers). Hier bestel je het boek bij bol.com

Meer uit dit boek: verrukkelijke blauwebessentaartjes

Lees ook

Dit is de vieste plek op het toilet (en het is niet de wc-bril!)
Rotklusje? De afzuigkap schoonmaken was nog nooit zo makkelijk
Bobbeltje aan de zijkant van je grote teen? Dit kun je ertegen doen
Wauw! Kate Middleton gaat voor een korter kapsel

Bekijk ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant