Eten

Lekker verkoelend: mango- en muntlassi

mango-lassi.jpg

Koele lassi, een drank op basis van yoghurt, voor warme dagen. Met vers fruit creëer je kleur én smaak. Serveer de drank in kleine flesjes en zet ze met crushed ice in een kratje of op een schaal.

Wat heb je nodig? 
(voor elk 8 kleine glazen of flesjes)
-2 mango’s, vruchtvlees in blokjes
-4 el honing
-4 el citroensap
-1 l yoghurt
-2 handen verse muntblaadjes + extra om te garneren
-rasp en sap van 1 (biologische) limoen

Zo maak je het:
Houd een paar stukjes mango achter voor de garnering en pureer voor de mangolassi de rest met 2 el van de honing, het citroensap en 400 g yoghurt tot een gladde drank. Verdun met ± 300 ml koud water tot een schenkbare drank en mix die schuimig op. Schenk de lassi in gekoelde glazen of kleine flesjes en garneer ze elk met een stukje mango.
Pureer voor de muntlassi de munt met de rest van de honing, de limoenrasp en het -sap en de rest van de yoghurt. Verdun met ± 200 ml koud water tot een schenkbare drank en mix die schuimig op. Schenk de lassi in gekoelde glazen of kleine flesjes en garneer ze elk met een toefje munt.

Bereidingstijd: ± 15 min.

Goed voorbereid
Je kunt de basis voor de beide lassi’s van tevoren maken, maar verdun de drankjes pas vlak voor het serveren.

Dik tevreden
Als een rietje rechtop in de lassi blijft staan, heeft die precies de goede dikte.

Lees ook:
3x gezonde smoothies uit de vriezer
3 x gezonde groene smoothies
10 gezonde smoothies boordevol superfoods

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant