Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Echt winters en echt lekker: snelle erwtensoep

erwtensoep.jpg

Deze erwtensoep op basis van diepvrieserwten staat op tafel in een derde van de tijd die de klassieke versie nodig heeft. Lekker met roggebrood besmeerd met roomkaas light.

Frisse erwtensoep: lichte variatie op het klassieke wintergerecht

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 2 el zonnebloem- of arachideolie
  • 1 ui, 
gesnipperd
  • 1 grote kruimige aardappel, geschild en in blokjes
  • 2 groentebouillontabletten
  • 500 g doperwten (diepvries)
  • ½ bosje selderij, blad fijngesneden
  • versgemalen peper
  • zout
  • ½ el citroensap
  • 400 g gerookte kipfilet, julienne gesneden
  • 100 g wortel, 
julienne gesneden
  • 100 g bleekselderij, 
julienne gesneden

Zo maak je het:

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui ± 5 min. op halfhoog vuur. Voeg de aardappelen, de bouillontabletten en 1 l water toe en laat 5 min. zachtjes koken op laag vuur. Doe de doperwtjes erbij en laat nog 10 min. afgedekt koken. Voeg de helft van de 
selderij toe aan de soep en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper, eventueel zout en citroensap. Warm 
driekwart van de kipreepjes mee in de soep. Doe de wortel- en bleekselderijreepjes met de rest van de kipreepjes in een zeef en overgiet met kokend water. Verdeel de soep over vier kommen en schep er een lepel van het wortelmengsel op. Bestrooi met selderijblad.

Bereidingstijd: ± 25 min.

productie: colette beyne. styling: cindy berg. fotografie: maarten van der wal. bereiding: yvonne jimmink. receptuur: dosia brewer.

Lees ook:

Alle recepten voor heerlijke stamppot vind je hier

Kijk ook:

m03-coverDit recept komt uit Margriet 3-2016. Daarin vind je nog meer heerlijke winterse gerechten. Gemist? Je kunt hem nabestellen via tijdschrift365.nl

Artikelen van margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant