Deze erwtensoep op basis van diepvrieserwten staat op tafel in een derde van de tijd die de klassieke versie nodig heeft. Lekker met roggebrood besmeerd met roomkaas light.
Frisse erwtensoep: lichte variatie op het klassieke wintergerecht
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
2 el zonnebloem- of arachideolie
1 ui, gesnipperd
1 grote kruimige aardappel, geschild en in blokjes
2 groentebouillontabletten
500 g doperwten (diepvries)
½ bosje selderij, blad fijngesneden
versgemalen peper
zout
½ el citroensap
400 g gerookte kipfilet, julienne gesneden
100 g wortel, julienne gesneden
100 g bleekselderij, julienne gesneden
Zo maak je het:
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui ± 5 min. op halfhoog vuur. Voeg de aardappelen, de bouillontabletten en 1 l water toe en laat 5 min. zachtjes koken op laag vuur. Doe de doperwtjes erbij en laat nog 10 min. afgedekt koken. Voeg de helft van de selderij toe aan de soep en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper, eventueel zout en citroensap. Warm driekwart van de kipreepjes mee in de soep. Doe de wortel- en bleekselderijreepjes met de rest van de kipreepjes in een zeef en overgiet met kokend water. Verdeel de soep over vier kommen en schep er een lepel van het wortelmengsel op. Bestrooi met selderijblad.
Bereidingstijd: ± 25 min.
productie: colette beyne. styling: cindy berg. fotografie: maarten van der wal. bereiding: yvonne jimmink. receptuur: dosia brewer.