Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker slank: visspies op salade

slankevissalade-jpg.jpg

Spies van gestoomde zeeduivel en gebakken knoflookbrood op een bonte salade met onder meer romanasla, tomaat, ui, komkommer en feta, geserveerd in een slablad; perfect als je wilt afvallen!

Zeeduivelspiesen op salade
4 el milde olijfolie
1 teen knoflook, doormidden gesneden
¼ wit stokbrood zonder korst, in blokken van 3 cm
400 g zeeduivelfilet of kabeljauwfilet
5 takjes rozemarijn
1 rood pepertje, fijngehakt
1 tl geraspte citroenschil
versgemalen peper, zout

Voor de salade
1 krop Romanasla, bladeren losgehaald
1 rode paprika
1 rode ui
1 tomaat
½ komkommer, zaad eruit geschraapt
groene kruiden, bijvoorbeeld bieslook, dille en platte peterselie
50 g feta, verbrokkeld
1 tl mosterd
1-2 el wittewijnazijn
3-4 el extra vierge olijfolie
stukje Parmezaanse kaas

Bereiding
Verwarm de olie, leg de knoflook erin en bak hierin de broodblokken goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Verwijder de knoflook. Snijd de vis in grove stukken en leg ze in een schaal. Houd vier takjes rozemarijn apart en ris van het laatste takje de naalden boven de vis. Roer de rode peper, de citroenrasp en peper en zout naar smaak door de warme olie en schep deze door de vis. Dek af en zet 30 min. koel weg.

Houd voor de salade vier slabladeren apart. Hak de rest, samen met de paprika, de ui, de tomaat, de komkommer en kruiden fijn. Schep de feta erdoor. Klop of schud een dressing van de mosterd, de azijn, de olie en peper en zout naar smaak. Lepel de dressing over de salade.

Leg de vis in een ingevette stoommand en laat boven kokend water in 6-10 min. gaar worden. Laat 3 min. afkoelen en doorboor de vis en het brood met een satéprikker. Rijg de vis afgewisseld met het brood aan de rozemarijntakjes. Leg de hele slabladeren op borden en verdeel de salade erover. Leg de spiesen op de salade. Rasp er kaas boven.

Bereidingstijd: ± 30 min. + 30 min. marineren 

Wil jij jouw goede voornemens volhouden? Blader snel door Margriet 3 voor meer lichte recepten!

Bron: StockFood/BeeldigBeeld

Ook interessant