Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker slank: Oosterse salade

slankeoostersesalade-jpg.jpg

 

Voor veel mensen is gezonder gaan eten een goed voornemen. Moeilijk om je daaraan te houden? Niet met deze Oosterse salade met gestoofde  kip en lekker veel kruiden en smaakmakers: (on)opvallend licht! 


Oosterse salade
400 g gemengde sla
1 bosje lente-ui, in ringetjes
1 hand muntblaadjes, grofgehakt op wat blaadjes na voor de garnering
1 hand korianderblad, grofgehakt op wat blaadjes na voor de garnering
450 g kippendijfilet, in repen
2 el rodecurrypasta1 tl serehpoeder
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 tomaten, in partjes
2 el bruine suiker
2 el Thaise vissaus
2 el limoensap
1 stengel serehcitroengras, overlangs in vieren gesneden en losgehaald

Bereiding
Hussel de sla om met de lente-ui en de groene kruiden. Schep de kip om met de currypasta en het citroengras en laat 20 min. intrekken.

Verhit de olie en bak de kip hierin 2 min. omscheppend. Neem de kip uit de pan en fruit de ui lichtgeel in de olie. Bak de tomaten 1 min. mee en doe de kip er weer bij. Laat in 12 min. gaar worden.

Verdeel de kip over de salade. Voeg de suiker, de vissaus en het limoensap aan het bakvet toe en laat even opbruisen. Lepel de warme dressing over de salade en garneer met de achtergehouden kruiden en de sereh. Lekker met emping.

Bereidingstijd: ± 20 min. + 20 min. marineren

Wil jij jouw goede voornemens volhouden? Blader snel door Margriet 3 voor meer lichte recepten!

Bron: StockFood/BeeldigBeeld

Ook interessant