Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker recept: Varkensroulleau met cranberry-vulling en broccolipuree

Natuurlijk kennen we het gezegde: ‘Over smaak valt te twisten’. Bij dit recept geldt dat ook, maar wij kunnen ons bijna níet voorstellen dat je dit gerecht niet lust.

Winnend recept

Het recept is namelijk afkomstig uit het programma ‘Over smaak valt te twisten’ dat iedere maandagavond door Irene Moors en Rudolph van Veen wordt gepresenteerd op SBS 6. Dit overheerlijke avondmaal is het winnende recept van aflevering 2 geworden en nu kun jij ‘m dus helemaal zelf maken!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

– 3 aardappelen
– 6 radijsjes
– 200 gram cherrytomatenmix
– 250 gram broccoli
– 50 gram cranberry-notenmix
– 4 takjes verse bladpeterselie
– 80 gram gehakt
– 2 varkensfiletlapjes
– fles balsamico-azijn
– kookroom
– boter
– peper en zout
– 2 kleine satéprikkers
– vershoudfolie

Deze boodschappen lekker snel in huis halen? Bestel de ingrediënten voor dit recept op AH.nl

Zo maak je het:

1. Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd ze in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen.

2. Snijd ondertussen de radijs in plakjes, bewaar ze apart en halveer de cherrytomaten. Doe de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met de zwarte balsamico-azijn en de helft van de olijfolie. Breng ze op smaak met peper en zout en bewaar ze apart.

3. Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 8 – 10 minuten gaar en laat deze uitstomen.

4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de cranberry-notenmix en peterselie fijn. Meng de cranberry-notenmix en de helft van de peterselie door het gehakt. Vorm van het gehaktmengsel dunne worstjes, ter grootte van het filetlapje in de breedte. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak het worstje 7 minuten, op middellaag vuur, rondom bruin.

5. Leg een stuk vershoudfolie op het varkensfiletlapje en sla met een koekenpan de filet plat. Haal de folie weg, bestrooi de filet met peper en zout en leg het gebakken worstje erop. Vouw de filet dicht en maak de randen vast met 2 kleine satéprikkers, dit noemen we een varkensroulleau. Leg in een ovenschaal en bak gedurende 25 – 30 minuten in de oven. Zet de cherrytomaatjes na 10 minuten bij de roulleau in de oven en bak 15 – 20 minuten mee.

6. Schep de broccoli uit de pan en doe in een hoge kom. Voeg de kookroom toe aan de broccoli en pureer tot een gladde puree. Stamp de aardappelen fijn met de boter. Meng de broccolipuree door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.

7. Meng de radijs door de warme cherrytomaten en snijd de varkenroulleau in plakken. Serveer de varkensroulleau met de puree en de cherrytomaten-radijsmix. Garneer met de overige peterselie.

Het water loopt ons al in de mond. 

Lees ook:

Zo maak je het winnende recept van ‘Over smaak valt te twisten’
Rudolph van Veen en Irene Moors dit najaar samen te zien in een kookprogramma

Kijk ook:

Ook interessant