Martijn Krabbé, tv-presentator van onder andere ‘Grillmasters’: ‘‘Het lekkere aan dit recept is dat het zo fijn in balans is. De textuur van het zachte vlees en de knapperige taugé, ui en verse kruiden, in combinatie met zoet (siroop), zout (sojasaus en vissaus), zuur (limoen) en bitter (taugé).”
Wat heb je nodig?
(voor 4 personen, klaar in 30 minuten)
– 4 x 75 g ossenhaas
– sesamolie
– 2 limoenen
– sojasaus
– Thaise vissaus
– gemengde sla
– verse munt
– koriander
– 1 rode ui
– 1 rode peper zonder zaadjes
– taugé
– gembersiroop Heb je de ingrediënten niet in huis? Bestel ze dan hier online bij Albert Heijn
Vandaag besteld, morgen in huis
Ruim assortiment van AH XL, Gall&Gall en Etos
Kies zelf je bezorg- of ophaalmoment
Zo maak je het!
Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen. Schroei de ossenhaas dicht in een beetje hete sesamolie in een koekenpan. Zet het vuur uit, haal het vlees uit de koekenpan en laat het even nagaren in een warme pan. Knijp de limoenen uit boven de koekenpan. Week de aanbaksels los, doe er een scheutje sojasaus, gembersiroop en Thaise vissaus bij. Haal de ossenhaas even door deze dressing en snijd het vlees in dunne plakjes.
Maak op een schaal een gemengde groene salade met veel verse munt, koriander, dun gesneden rode ui en een rode peper zonder zaadjes. Spoel de taugé af onder kokend water (voorzichtig!) en schep dit over de salade.
Leg de plakjes ossenhaas erop, maak de salade af met de warme saus uit de pan. Naar smaak kun je peper en zout toevoegen.
Meer recepten van bekende Nederlanders
Dit recept komt uit Good Food Book #2. Een boek met maar liefst 50 recepten van topkoks, foodies en bekende Nederlanders. Die watertandend lekkere én makkelijke recepten zijn verzameld in één kookboek. Géén peperdure ingrediënten, géén ingewikkelde kokstrucs, géén urenlange bereidingstijden, maar maakbare recepten. De stichting FDBCK schenkt voor elk verkocht boek 40 schoolmaaltijden aan kinderen in Malawi. Het Good Food Book #2 kost € 14,99 en is in de winkel en online verkrijgbaar.