Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker recept: beef chimichurri

mffrod66hia3_selected_wide_1200.jpg

Ja hoor, het barbecue-seizoen is nu écht begonnen. De eerste zwoele zomeravonden zijn inmiddels gepasseerd. Met de Joya van Barbecook kun je heerlijke barbecue-gerechten bereiden, of het nu zomer of winter is.

De lente vieren

Elke maand mag een andere tester de Joya aan een proefronde onderwerpen. Dit keer is Patricia de gelukkige. “Om het fantastisch mooie lenteweer te vieren, nodigden m’n man en ik goede vrienden uit voor een Joya barbecue op ons balkon. Voordat het bezoek arriveerde had ik biefstuk ontdooid, in plakjes gesneden en in een marinade met een scheutje rode wijn afgedekt in de koelkast gezet. Door het marinadeproces wordt het vlees heel smaakvol.”

Supersmaakvol

“Het werd al snel 18u: tijd om de Joya aan te steken! Dankzij de Easy Grilltabs is het heel makkelijk om dat te doen (geen gedoe met aanmaakblokjes). Eens de kooltjes gloeiden, konden het gemarineerde vlees, de groenten, saus en amandelen in één grote pan op de Joya worden bereid. Mijn tafelgenoten waren verrast zo vroeg in het jaar toch al lekker buiten te zitten en te barbecueën. Het eten vonden ze heel smaakvol. Ik kijk ernaar uit om na een dagje strand de Joya nog eens boven te halen!”

Argentijnse Beef Chimichurri

Patricia koos voor een recept met een Argentijns tintje! Zo maak je de beef chimichurri op de barbecue:
Snijd de peultjes, champignons, prei & paprika fijn en snijd vervolgens de biefstuk in smalle reepjes. Marineer het vlees in een mengsel van olie, rode wijn en een gekocht zakje marinade. Verhit de gemarineerde biefstukreepjes in een koekepan, doe er de groenten bij en plaats de pan op de Joya. Eet smakelijk!

Deelnemers aan hettestpanel.nl mochten de Joya testen. Wat bij alle testers opvalt, is dat de barbecue er niet lang over doet om warm te worden. Of, zoals Patricia het verwoordt: “Door de Joya wat vaker te gebruiken weet je ook beter hoe lang het duurt voordat de houtskool lekker op temperatuur is.”

Probeer ook de gemarineerde kipspiesjes of kip germarineerd in honing! Lees nog meer sfeerverslagen en lekkere recepten op de Joya Journey blog.

Ook interessant