Een hartige taart is altijd een succes op feestjes, als makkelijke maaltijd of bij een picknick. Deze lekkere quiche met lamsgehakt, biet en feta besprenkel je na het bakken met een pittige dressing en smaakt zowel warm als koud erg goed.
Recept voor quiche met lamsgehakt, bietjes & feta
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
2 el korianderzaad
1 el komijnzaad
3 teentjes knoflook
3 el olijfolie om in te bakken
1 rode ui, gesnipperd
300 g lamsgehakt
1 tl oregano
versgemalen peper, zout
1 rol koelvers bladerdeeg
Voor de dressing
2 el sherryazijn
2 el extra vierge olijfolie
harissa
500 g gekookte bieten, in dunne plakjes
200 g feta
1 el maanzaad
4 el tuinkers
extra nodig: vijzel, rechthoekige bakvorm van ± 14 x 22 cm, ingevet
Zo maak je die quiche
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en verhit hierin het koriander- en het komijnzaad tot het begint te poffen. Wrijf de zaden samen met de knoflook fijn in een vijzel. Verwarm de olie in dezelfde pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de oregano en peper en zout naar smaak toe.
Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak de bodem voor door ‘m 15 min. in het midden van de oven te zetten. Klop of schud de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gehakt over de taartbodem. Schep de bietenplakjes om met het knoflook-specerijenmengsel en leg ze op het gehakt. Bestrooi met de feta en het maanzaad en bak de taart nog 15-20 min. in de oven tot het deeg krokant is. Neem de taart uit de oven en lepel de dressing erover. Garneer met de tuinkers.
Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 35 min. oventijd
Fotografie: Wout Hendrick. Recept & styling: Ann Van der Auwera