Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker: parelgortrisotto met pompoen, salie en spekcrouton

risotto.jpg

Geen inspiratie voor het diner van vanavond? Lees dit recept dan even door. Het water loopt je vast in de mond…

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 2 el boter
  • 200 g flespompoen, in blokjes
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1 takje salie, blad in fijne reepjes
  • ± 250 ml hete groentebouillon
  • 65 g parelgort, afgespoeld
  • 75 ml witte wijn of extra bouillon
  • 1-2 plakjes ontbijtspek
  • versgemalen peper, zout

Zo maak je de risotto

  1. Smelt de boter. Schep de pompoen en de sjalot erdoor en bak 10 min. Omscheppend op lage pit.
  2. Bak de knoflook 1 min. mee. Roer de salie door de hete bouillon en houd deze op een laag pitje tegen de kook aan.
  3. Schep de parelgort door het pompoen-uimengsel en bak 2-3 min. al roerend mee.
  4. Giet de wijn erbij, draai de pit naar middelhoog en laat de wijn al roerend worden opgenomen.
  5. Voeg nu steeds een soeplepel bouillon toe en laat af en toe roerend op lage pit worden opgenomen. Herhaal dit tot de bouillon op en de gort gaar is; dit duurt ± 30 min. Bak intussen het spek uit en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Breng de risotto op smaak met peper en zout en roer er nog een klontje boter door. Leg de spekcroutons bovenop.

Bereidingstijd: ± 45 min.

Enjoy!

productie | colette beyne
styling | annemieke paarlberg
fotografie | maaike van haaster
foodstyling | jacqueline pietrowski
recepten | suzanne stougie

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant