Er gaat niets boven buiten lunchen, of dat nu op een vrije dag of een werkdag is. Loop naar een mooi plekje, ga zitten en… eet smakelijk.
Tosti met gekookte ham en verse vijgen
Een tosti is warm het lekkerst, maar deze met ham, vijgen en cheddar is ook koud een fijne lunch.
Dit heb je nodig
(2 stuks)
• 4 volkorenboterhammen
• 2 el boter
• 2 tl dijonmosterd
• 2 el halfvolle mayonaise
• 4 plakken gekookte achterham
• 2 vijgen, in plakjes
• 60 g geraspte cheddar
• erwtenscheuten, waterkers of cress
Bestrijk de 4 boterhammen aan één kant met boter en aan de andere kant met mosterd en mayonaise. Leg de ham op twee van de mayonaisekanten en verdeel de vijgen erover. Bestrooi met de kaas en leg er een pluk groen op. Dek af met de twee onbelegde boterhammen, boterkanten naar boven. Druk licht aan en bak de tosti’s in een tostiapparaat of in een grillpan goudbruin. Snijd ze diagonaal door. Laat afkoelen op keukenpapier en neem mee in een lunchbox.
Bereidingstijd: ± 10 min.
Productie | Colette Beyne
Fotografie | House of pictures
Dit recept is afkomstig uit Margriet 2018-21. Bestel deze editie na via magazine.nl.