Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker om mee te nemen: tosti met gekookte ham en verse vijgen

recepttosti.jpg

Er gaat niets boven buiten lunchen, of dat nu op een vrije dag of een werkdag is. Loop naar een mooi plekje, ga zitten en… eet smakelijk.

Tosti met gekookte ham en verse vijgen

Een tosti is warm het lekkerst, maar 
deze met ham, vijgen en cheddar is ook koud een fijne lunch.

Dit heb je nodig

(2 stuks)

• 4 volkorenboterhammen
• 2 el boter
• 2 tl dijonmosterd
• 2 el halfvolle mayonaise
• 
4 plakken gekookte achterham
• 2 vijgen, in plakjes
• 60 g 
geraspte cheddar
• erwtenscheuten, waterkers of cress

Bestrijk de 4 boterhammen 
aan één kant met boter en aan de andere kant met 
mosterd en mayonaise. Leg de ham op twee van de
mayonaisekanten en verdeel de vijgen erover. Bestrooi met de kaas en leg er een pluk groen op. Dek af met 
de twee onbelegde boterhammen, boterkanten naar boven. Druk licht aan en bak de tosti’s in een tostiapparaat of in een grillpan goudbruin. Snijd ze diagonaal door. Laat afkoelen op keukenpapier en neem mee in een lunchbox.

Bereidingstijd: ± 10 min.
Productie | Colette Beyne
Fotografie | House of pictures

Dit recept is afkomstig uit Margriet 2018-21. Bestel deze editie na via magazine.nl.

Ook leuk en interessant om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant