Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker met kerst

lekker-met-kerst.jpg

Kerst is in aantocht en we kopen massaal de heerlijkste dingetjes in. Want zoals een pepernoot hoort bij Sinterklaas, hoort een kerstkrans bij kerst.

We noemen lekkere dingen die perfect bij kerst passen.

Chocolademelk
Een grote mok warme chocolademelk met een enorme toef slagroom hoort bij kerst. Versier je warme lekkernij met gecrushte kerstzuurstokjes. De rood/witte stokjes maken jouw chocolademelk helemaal af.

Kerstkransjes
Of je nu kiest voor amandelkerstkransjes, musketkransjes of de schuim-variant: kerstkransjes horen bij kerst. Zet ze in een gezellig bakje op tafel of hang ze – heel traditioneel – in de boom.

Kerststol
Een Kerststol is een heerlijke, feestelijke delicatesse. Bij het ontbijt, brunch of als hapje tussendoor bij de koffie of thee. In een Kerststol hoort ook Amandelspijs.

Christmas pudding (Kerstpudding)
Christmas pudding wordt volgens de traditie geserveerd op eerste kerstdag. Het vindt zijn oorsprong in het Engeland van middeleeuwen. In Engeland staat het ook wel bekend als plumpudding. We hebben een heerlijk recept voor je.

Ingrediënten
110gr krenten
110gr grote rozijnen zonder pit
50 gr sultanes
50 gr gemengde schillen (mixed peel)
50 gr gedroogde abrikozen (klein gesneden)
50 gr gedrogdepruimen (klein gesneden)
50 gr glacé kersen
100 gr geschaafde amandelen
50 gr amandelen in grove stukjes gesneden
100 gr sukade klein gesneden
sap van 1 citroen plus geraspte schil
150 gm zelf rijzende bloem
100gm geraspte biscuit
100 gm bruine bastaard suiker
1 eetlepel zwarte siroop
2 eieren
120 gm nier vet heel klein geraspt ( evt gesmolten boter)
1 theelepel; zout ,nootmuskaat, kaneel
2 theelepels koek kruiden.
1 kopje Jamaica rum (bruin)
evt 1 kopje melk als deeg te droog is.

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten. Beboter een Christmas pudding schaal (of vergelijkbaar). Doe het deeg in een schaal, bedek dit met bak papier. Span een stuk katoen over de schaal, zet dit vast met een elastiek of touwtje. Warm het au bain marie in minimaal zeven uur op. Let op: Water regelmatig bijvullen, want het verdampt vrij snel

Serveren
Doe de pudding op een schaal, overgiet het met rum en steek het aan. Serveer er warme vanille vla, geklopte slagroom of ijs erbij.

Ook interessant