Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker mediterraans

lekker-mediterraans.jpg

Haal de zon in je keuken voor een nog beter gerecht.

Elk land heeft zijn eigen lokale producten die een maaltijd extra lekker maken. Kijken we naar de Mediterrane landen, dan hebben ze daar veel fijne kruiden en groenten die we maar al te graag in keuken gebruiken.

Spanje
Lekkere tapenade, zongedroogde tomaten en heerlijke pesto: de Spaanse keuken is er één om van te likkebaarden. En wat dan te maken? Wat dacht je bijvoorbeeld van Kipfilet Valencia: een fijn kipgericht met een toefje Spanje. El apetito bueno!

Portugal
In de Portugese keuken is de zee vaak het middelpunt. Lekker op een strand in de Algarve, of gemakkelijk in je eigen keuken: Gegrilde gamba’s met olijfolie, citroensap en verse peterselie. Bom apetite!


Italië
Niet alleen de overbekende pizza’s en pasta’s zijn om te smullen. Ook een traditioneel gerecht als Ossobuco is typisch Italiaans. Erg lekker met gedroogde tomaten en kappertjes. Lappetito buono!


Griekenland
Liefhebbers van de Griekse eilanden weten het: overal waar je kijkt zie je olijfbomen. Niet zo vreemd dus dat in de Griekse keuken olijven bijna nooit ontbreken. Lekker als tussendoortje of bij een hoofdgerecht, zoals Griekse kipfiletreepjes. Kali orexi!


Tip
Ook de Noord-Afrikaanse keuken is het proberen waard: Couscous met tajin van runderworstjes, vijgen en citroen-olijven.

Ook interessant