Een luchtige pannenkoek met een dikke rand: dutch baby is een heerlijk ontbijt- of nagerecht.
Dit heb je nodig voor 4 personen
3 eieren
2 el fijne tafelsuiker
150 ml melk
100 g bloem
½ tl kaneel + extra om te bestrooien
1 Royal Gala-appel met schil
citroensap om te besprenkelen
25 g boter
extra nodig: een ovenbestendige koekenpan met een doorsnede van 25 cm
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220ºC. Zet de pan in de oven. Klop intussen met een mixer de eieren met 1 el suiker schuimig. Klop de melk, bloem en de kaneel erdoor. Snijd een kapje van de appel bij het steeltje en de onderkant en zet de appel op z’n kant. Snijd in heel dunne plakjes.
Verwijder de pitjes en besprenkel de appel met citroensap. Haal de pan uit de oven met een ovenhandschoen en smelt er de boter in. Zorg ervoor dat de bodem en rand bedekt zijn met een laagje boter. Besprenkel de bodem van de pan met de rest van de suiker en leg de appels, elkaar overlappend, in het midden. Houd drie mooie plakjes appel apart.
Giet het beslag in de pan en leg de drie apart gehouden appelstukjes er elkaar overlappend in het midden bovenop. Bak in 18-20 min. in de oven tot de randen mooi goudbruin en gerezen zijn. Neem uit de oven en bestrooi met kaneel en poedersuiker. Lekker met vanille-ijs.