Eten

Lekker om te maken: chocoladetaart met bokbier

recept-chocoladetaart-met-bokbier.png

In het bakprogamma Bake My Day op Net5 strijden kandidaten dagelijks voor de titel van de beste amateurbanketchef van Nederland. Een van de kandidaten maakte onlangs deze heerlijke chocoladetaart met bokbier. Wil jij ‘m ook bakken? Hierbij het recept! 

Wat heb je nodig?

Cake
– 250 ml bokbier
– 250 g boter
– 75 g cacao
– 400 g bruine basterdsuiker
– 2 eieren
– 1 tl vanille-extract
– 150 ml karnemelk
– 275 g patentbloem, gezeefd
– 1 tl zuiveringszout
– 1 tl bakpoeder

Ganache
– 250 ml slagroom
– 250 g pure chocolade (minimaal 70% cacao), fijngehakt
– 3 el bokbier

Glazuur en garnering
– 200 g pure chocolade, (minimaal 70% cacao), grof gehakt
– 150 g boter, op kamertemperatuur
– 100 g roomkaas
– 4 el ahornsiroop
– 10 Maltesers

Keukenmateriaal
– springvorm van ca. 24 cm Ø, bodem bekleed met bakpapier en randen ingevet met boter en met bloem bestoven
– spuitzak met gekartelde spuitmond

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit au bain-marie het bier met de boter tot de boter gesmolten is. Meng de cacao met de basterdsuiker. Klop de eieren los met het vanille-extract en de karnemelk. Meng de bloem met het zuiveringszout en het bakpoeder. Schenk het boterbiermengsel in een kom en klop met een garde achtereenvolgens het cacao-suikermengsel, het ei-karnemelkmengsel en het bloemmengsel erdoor. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in de oven in ca. 45 min. gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster.

Verwarm voor de ganache de slagroom. Doe de chocolade in een kom en schenk, al roerend, de hete room erbij. Roer tot een gladde ganache. Voeg het bier toe en laat tot gebruik op kamertemperatuur opstijven.

Snijd de cake in twee of drie dunne lagen. Leg een laag op een bord en bestrijk met de ganache. Leg de andere laag erop, bestrijk met ganache en dek af met de laatste cakelaag. Bestrijk de cake rondom met een dunne laag ganache. Laat minimaal 30 min. in de koelkast opstijven.

Voor het glazuur: smelt de chocolade met 50 g boter au bain-marie. Schenk de glazuur over de taart en laat weer 30 min. in de koelkast opstijven. Klop de boter luchtig en schep de roomkaas en de ahornsiroop erdoor. Doe de crème in een spuitzak en spuit rozetten bovenop de taart, garneer met de Maltesers.

>> Bekijk hieronder de aflevering waarin de chocoladetaart met bokbier wordt gemaakt. 

Win het boek Bake my Day

bake-my-dayDit recept is afkomstig uit het boek Bake my Day, hét boek van de Net5 bakwedstrijd (dagelijks te zien om 19.55 uur). Dit boek is onder andere verkrijgen via Bol.com voor € 15.

Het goede nieuws is dat Margriet 3 exemplaren weg mag geven. Wil jij kans maken op een van deze boeken? Vul dan snel het winformulier in!

Ook interessant