Radijsjes zijn o zo lekker en goed te verwerken in verschillende recepten. Wat dacht je van dit smakelijke lunchgerecht?
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
12 radijsjes
4 el rijstazijn
8 sneetjes geroosterd casinobrood
2 lente-uitjes, gesnipperd
2 el bieslook, fijngesneden
blaadjes van een paar takjes waterkers
voor de hummus
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje knoflook, uit de pers
1 avocado
200 g kikkererwten (blik), uitgelekt
sap van ½ citroen
1 el tahin
olijfolie
gemalen komijn
Zo maak je het:
Snijd het loof van de radijsjes* en snijd ze in plakjes. Marineer ze 30 minuten in de azijn. Pureer voor de hummus de sjalot met de knoflook, avocado, kikkererwten, het citroensap en de tahin in de blender. Voeg zoveel olijfolie toe tot je een gladde, zalvige massa hebt. Breng op smaak met gemalen komijn, peper en zout. Besmeer de toast dun met hummus, verdeel de radijs erover en bestrooi met de lente-ui en de bieslook. Garneer met waterkers en maal er nog wat peper boven.
*Je kunt het loof van de radijs verwerken in een salade of er pesto van maken.