Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Wat eten we vandaag? Tagliatelle met een romige saus met kabeljauw, venkel en rozemarijn!

pasta-kabeljauw.jpg

Lekker licht is deze pasta met een romige saus met kabeljauw, venkel en rozemarijn.

Dit heb je nodig voor tagliatelle met kabeljauw in rozemarijn-mascarponesaus (4 personen)

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 venkelknol in reepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 ansjovisjes op olie (blik), fijngehakt
  • naaldjes van 2 takjes rozemarijn + extra om te garneren
  • 200 g mascarpone
  • 100 ml visbouillon
  • 500 g verse tagliatelle
  • 500 g kabeljauw, in stukken
  • sap en rasp van ½ citroen
  • zout, versgemalen peper

Zo maak je het:

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en venkel op laag vuur in ± 5 min. glazig. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Roer er de ansjovis en de helft van de rozemarijn doorheen. Voeg de mascarpone en de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Er moet een gebonden saus ontstaan. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Leg ondertussen de kabeljauw in de saus en laat op heel zacht vuur in 4-6 min. garen. Breng op smaak met het citroensap en de -rasp. Verdeel de tagliatelle over verwarmde borden en schep de saus erop. Garneer met de extra rozemarijn.

Bereidingstijd: ± 25 min.

Productie | Colette Beyne
Styling | Judith Baehner
Fotografie | Renee Frinking
Bereiding | Yvonne Jimmink
Receptuur | Dosia Brewer

In Margriet 2017-33 vind je nog veel meer heerlijke pastarecepten. Dit nummer bestellen? Dat kan via magazine.nl

Lees ook

Dit is de vieste plek op het toilet (en het is niet de wc-bril!)
Rotklusje? De afzuigkap schoonmaken was nog nooit zo makkelijk
Bobbeltje aan de zijkant van je grote teen? Dit kun je ertegen doen
Wauw! Kate Middleton gaat voor een korter kapsel

Bekijk ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant