Eten

Lekker voor bij de koffie: bananabread

bananabread.jpg

Wedden dat je punten scoort als je een plakje van deze overheerlijke cake serveert bij een kopje thee of koffie? Of als traktatie op je werk, tienuurtje voor de kids of toetje na het avondeten. Er is altijd een goed moment voor een plakje van dit lekkers!

Dit heb je nodig (de cake is ongeveer voor 12 personen)
– 110 g zachte boter + wat extra, om in te vetten
– 90 g lichte basterdsuiker
– 2 eieren
– 3 rijpe bananen

Voor het vanillebeslag
– 110 g bloem
– 1 theelepel gist
– een snufje zout
– 1 vanillestokje

Voor het chocoladebeslag
– 90 g bloem
– 20 g cacaopoeder
– 1 theelepel gist
– snufje zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de boter met de basterdsuiker. Doe de eieren er stuk voor stuk bij. Prak de bananen fijn en voeg ze onder voortdurend kloppen toe aan het ei-botermengsel. Verdeel dit beslag in twee gelijke porties.

Meng voor het vanillebeslag in een andere kom de bloem, de gist en het zout. Roer dit droge mengsel door de ene helft van het beslag. Splijt het vanillestokje, schraap met de punt van een mes het merg eruit en doe dit bij het beslag.

Meng voor het chocoladebeslag in weer een andere kom de bloem, het cacaopoeder, de gist en het zout. Roer dit droge mengsel door de andere helft van het beslag.

Vet de cakevorm in met boter. Schep er een derde van het vanillebeslag in. Bedek deze laag met een derde van het chocoladebeslag. Herhaal deze handelingen totdat alle beslag gebruikt is. Zet de vorm 45 minuten in de oven.

Laat het bananabread lauwwarm worden voordat je het uit de vorm haalt.

Bereidingstijd: voorbereiding 20 minuten, baktijd 45 minuten

Nodig: cakevorm 28 × 10 cm.

En…. bakken maar!

Over het boek: dit heerlijke recept komt uit het kookboek Bananabread van Christelle Huet-Gomez. Hierin vind je de allerlekkerste en origineelste recepten voor bananabread. Naast de klassieke bananencake staan er talloze verrassende alternatieven in het boek. Pak bijvoorbeeld helemaal uit met chocolade, karamel en noten en je hebt de perfecte verjaardagtraktatie. Of houd het simpel met banaan en wat kaneel als een ontbijt to-go. Of wat dacht je van bananencake met framboos en pistache, of met roomkaas-cranberry? In dit kookboek staan meer dan dertig lekkere variaties op dit gezonde tussendoortje!

Het boek (Gottmer Uitgevers) kost € 9,99 en is onder andere hier te koop.

 

Lees ook

Maak eens een gezonde bananencake

Gezond én lekker: ontbijtbrood met banaan en courgette

Bekijk ook

Slagroom kloppen zonder garde? Het kan!

 

Artikelen van margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

 

Ook interessant