Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker gewoon Hollands: aardappelsoep!

aardappelsoep.jpg

Na al dat gegourmet en gefondue zijn we wel weer toe aan normale kost met Hollandse piepers. Of wacht even, een soepje is ook wel erg lekker. Dan maken we gewoon aardappelsoep!

Dit recept is het allerlekkerst én makkelijkst met zoete aardappels. Die zijn namelijk sneller gaar dan gewone aardappels. Hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn zoete aardappels ook heel gezond. Ze hebben zelfs mínder effect op je bloedsuikerspiegel dan gewone aardappels. Maar je kunt evengoed gewone aardappels voor de aardappelsoep gebruiken. Houd dan voor de kooktijd een kwartiertje langer aan.

Dit heb je nodig

(voor 4 personen)
1 gesnipperde ui
2 (zoete) aardappels in kleine stukjes
2 tl grof gehakte vers rozemarijn
1 tl geraspte citroenschil
5 dl groentebouillon
5 dl water
1 el citroensap
2 tenen knoflook
1,25 dl room
zuurdesembrood in plakken (of gewoon brood, wat je lekker vindt)

Zo maak je het

Bak de ui en aardappel 10 minuten in olijfolie. Voeg rozemarijn, citroenrasp, bouillon en water toe. Breng aan de kook en laat een kwartiertje sudderen (15 minuten langer als je gewone aardappels gebruikt). Voeg tot slot citroensap en knoflook toe en pureer de soep in een keukenmachine of met een blender. Schenk in kommen en ‘garneer’ met een scheutje room. Lekker met rozemarijnbrood: plakken zuurdesembrood ingesmeerd met olijfolie en rozemarijn en geroosterd in de oven!

Meer fijne kooktips

Knoflook: ‘Niet meebakken!’

Zo krijg je aardappelschijfjes wél krokant

Zit er meer suiker in zoete aardappels?

Ook interessant