Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker: geroosterde zoete-aardappel-wortelsoep met feta

zoete-aardappelwortelsoep.jpg

Deze kruidige, dieporanje soep, uit het boek All-day bowls, is ideaal voor luie dagen omdat de oven bijna al het werk doet. Het roosteren van de groente zorgt bovendien voor een extra rijke smaak. 

Lekker en simpel recept

Je kunt deze soep natuurlijk zo eten, maar de krokante kikkererwten en feta maken hem nog specialer. Tip: rooster meteen een hele bol knoflook mee, want de boterzachte zoete teentjes zijn echt verrassend mild en lekker.

Dit heb je nodig voor 4 kommen:

2 zoete aardappels (ca. 450 g), geschild en in blokjes
400 g wortel, geschrapt en in stukjes
1 grote ui, gepeld en in vieren
2 teentjes knoflook, ongepeld
1 blik kikkererwten (à 400 g)
3 el olijfolie
½ tl komijn
½ tl gemberpoeder
snufje chilivlokken
1 l groentebouillon
80 g feta, verkruimeld

extra: bakplaat bekleed met bakpapier + staafmixer

Deze boodschappen lekker snel in huis halen? Bestel de ingrediënten voor dit recept op AH.nl

Zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verdeel de aardappel, wortel, ui en knoflooktenen over de bakplaat. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze zo droog mogelijk. Leg ze naast de groente op de bakplaat.

Meng in een kom de olie, specerijen en wat peper en zout. Verdeel dit over de groente en kikkererwten. Meng goed met je handen, zodat alles met een laagje specerijenolie is bedekt. Rooster het geheel 30 minuten in de oven en schep halverwege om. Na een half uur zijn de groentes zacht en gaar en de kikkererwten knapperig.

Druk de knoflook uit de schilletjes en doe de teentjes met de ui, aardappel en wortel in een grote soeppan. Voeg de bouillon toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra water toe als de soep te dik is.

Verwarm de soep nog even door en schep hem dan in vier kommen. Verdeel er de kikkererwten en feta over.

Tip: geen grote oven? Gebruik dan twee bakplaten en wissel ze halverwege om.

Bereidingstijd: 10 minuten,  oven: 30 minuten.

Lees ook: het recept frambozen-Eton mess komt ook uit dit kookboek.

De allerlekkerste gerechten in een kom

Dit gerecht komt uit All-day bowls. Het boek is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Met ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten!

All-Day Bowls, € 20,  ISBN: 978 90 00 35242 5, o.a. te koop bij bol.com

 

Artikelen van Margriet in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant