Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

5x lekker eten in Lissabon

pastel-del-nata.png

Lekker eten kun je in Lissabon volop. Van traditionele koffiecafés waar je de beroemde pastel de Belém kunt eten tot hippe restaurants waar je na het diner de dag afsluit met een heerlijke cocktail. Waar moet je zijn? Vijf leuke adresjes! 

Confeitaria de Belém

Als je in Portugal bent, begin je de dag – net als de Portugezen – met een espresso (bica) met een broodje of iets zoets. In Lissabon vind je veel goede adressen, maar als je ook het beroemde zoete gebakje pastel de Belém (ook wel pastel de nata genoemd – zie foto hierboven) wilt proeven, moet je bij Confeitaria de Belém zijn. Daar wordt dit heerlijke bladerdeegtaartje met vanilleroom al sinds 1837 gemaakt.
Adres | Rua de Belem 84-92 | website 

Esquina da Alfama

Om de fado te horen moet je in de wijk Alfama zijn. Je eet er heerlijke Portugese gerechten in een tasca (eenvoudig restaurant) en krijgt er gratis een optreden van fadozangers uit de wijk bij. Een van die leuke volkse fadorestaurants waar je zeker moet binnenstappen, is Esquina da Alfama. Het eten is eenvoudig, de sfeer uniek.
Adres | Rua de são pedro 4 | website 

BCN

Tapas eten ze niet alleen in Spanje, ook in Portugal serveren ze in veel restaurants een combinatie van koude en warme hapjes. In Bairro Alto, het bovendeel van het oude centrum, vind je BCN, waar je ook van deze heerlijke gerechten (tapas criativas) krijgt voorgeschoteld. De aardige bediening en het kleurrijke interieur maken het af.
Adres | Largo Rafael Bordalo Pinheiro 18 | Website

lissabon

Cantina

Vlakbij de Ponte 25 Abril (het kleine broertje van de Golden Gate Bridge in San Francisco) in de wijk Belém ligt het alternatieve cultureel centrum LXFactory op een voormalig fabrieksterrein. Naast galeries en designwinkeltjes vind je er veel hippe restaurants, zoals Cantina. Hier aten vroeger de werklui van de fabriek hun lunch. De sfeer is er informeel en de gerechten goed en goedkoop.
Rua Rodrigues Faria 103 | Website

Café no Chiado

Als het ’s avonds nog warm is, kun je heerlijk dineren op het terras van Café no Chiado. Op de kaart staan heerlijke gerechten, waaronder mini-biefstukjes, garnalencurry en risotto met groene asperges. Ook de kaart met toetjes is té verleidelijk!
Largo do Picadeiro 10 – 12 | Website

Lissabon

Meer adresjes?

Meer leuke eetadresjes vind je in het boekje 100% Lissabon, inclusief navigatie-app. Te bestellen voor € 14,95 via momedia.nl.

>> Zin om naar Lissabon te gaan? Bekijk snel de speciale Margriet lezersaanbieding!

Ook interessant