Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Snackrecept: lekker en duurzaam

balletjes-02.jpg

Eten moet natuurlijk lekker zijn, maar dat je duurzaam kookt, bijvoorbeeld geen voedsel weggooit, is ook belangrijk. Zo maak je van restjes gekookte pasta en kaas heel gemakkelijk deze heerlijke snack.

Mac & cheese-balletjes (± 20 stuks)

Dit heb je nodig:
½ el maïzena
125 g restjes (belegen) kaas, geraspt
150 ml room
½ tl gedroogde tijm
350 g restjes gekookte kleine ellenboogjes of andere kleine pasta*
vers gemalen peper, zout
2 eieren, losgeklopt
bloem
panko of grof paneermeel
zonnebloemolie, om in te bakken
ketchup of barbecuesaus, om te serveren

En zo maak je het

  1. Schep de maïzena door de kaas.
  2. Verwarm de room en tijm op laag vuur.
  3. Voeg de kaas toe en roer alles kort door.
  4. Schep de pasta erdoor. Schep en verwarm tot het kaasmengsel is ingedikt tot een kaassaus en de macaroni rondom is bedekt.
  5. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Laat afkoelen en zet 30 min. in de koelkast.
  7. Rol ± 20 stevige balletjes ter grootte van een bitterbal van het pastamengsel.
  8. Doe de bloem, de eieren en de panko in aparte diepe borden.
  9. Wentel elk balletje eerst door de bloem, daarna door het ei en tenslotte door de panko.
  10. Druk licht aan. Bedek de bodem van een anti-aanbakpan met een laag zonnebloemolie (wees niet te zuinig) en verhit. Bak hierin de balletjes in ± 5 min. rondom goudbruin. Serveer ze lekker heet, met ketchup of barbecuesaus om in te dippen.

*hoe kleiner de pasta, hoe mooier de balletjes worden!

Bereidingstijd: 30-40 min. + afkoelen

Fotografie: Maaike van Haaster
Styling: Silke Visscher
Recept: Suzanne Stougie

Goudkleurige papieren zak: Pipoos
Smoothie beker en vlaggetjes: Søstrene Grene
Goudkleurig rietje: Hema
Sausbordje: Dille & Kamille

De best gelezen artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant