Eten

Lekker culinair: saltimbocca’s met citroen-geitenkaas & klaverzuring

bad-herbs-good-herbs.jpg

‘Saltimbocca’ is een Italiaans gerecht en betekent letterlijk: springt in de mond. Het beschrijft de smaakbeleving van de combinatie van mals kalfsvlees, zachte kaas en kruiden, klaverzuring in dit geval.

Dit heb je nodig:

  • 250 g verse geitenkaas
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • rasp van 1 grote biologische citroen
  • versgemalen peper, zout
  • 8 zeer dunne kalfsschnitzels
  • 20 g klaverzuring  + extra om te garneren
  • 30 cl kalfsfond
  • 2 el olijfolie om in te bakken

Zo maak je het:

Roer de geitenkaas los met de extra vierge olie, roer de citroenrasp erdoor en breng op smaak met peper en zout. Sla de schnitzels eventueel nog wat platter, verdeel de klaverzuring erover en maal er peper en zout naar smaak boven. Schep op elke schnitzel een lepel geitenkaas en rol op. Bind op als een minirollade met keukentouw. Verhit de milde olijfolie en bak hierin de saltimbocca’s rondom bruin. Schenk de fond erbij en laat met het deksel op de pan in 4-5 min. gaar worden. Serveer direct. Verdeel de rest van de zuring over de borden. Lekker met polenta.

Bereidingstijd: ± 30 min.

Fotografie: Valérie Lhomme. Receptuur & styling: Bérengère Abraham. Bewerking: Colette Beyne.

In Margriet 18 vind je nog veel meer heerlijke recepten! Nabestellen? Dat kan via Magazine.nl 

Lees ook:

De allerlekkerste eierkoeken maak je snel en simpel zelf
Hemels: deze chocolade-pindakaastaart móét je een keer maken
Dit ene ingrediënt maak je saus onweerstaanbaar

Bekijk ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant