Lekker culinair: saltimbocca’s met citroen-geitenkaas & klaverzuring
Redactie Margriet | 26 april 2017
‘Saltimbocca’ is een Italiaans gerecht en betekent letterlijk: springt in de mond. Het beschrijft de smaakbeleving van de combinatie van mals kalfsvlees, zachte kaas en kruiden, klaverzuring in dit geval.
Dit heb je nodig:
250 g verse geitenkaas
1 el extra vierge olijfolie
rasp van 1 grote biologische citroen
versgemalen peper, zout
8 zeer dunne kalfsschnitzels
20 g klaverzuring + extra om te garneren
30 cl kalfsfond
2 el olijfolie om in te bakken
Zo maak je het:
Roer de geitenkaas los met de extra vierge olie, roer de citroenrasp erdoor en breng op smaak met peper en zout. Sla de schnitzels eventueel nog wat platter, verdeel de klaverzuring erover en maal er peper en zout naar smaak boven. Schep op elke schnitzel een lepel geitenkaas en rol op. Bind op als een minirollade met keukentouw. Verhit de milde olijfolie en bak hierin de saltimbocca’s rondom bruin. Schenk de fond erbij en laat met het deksel op de pan in 4-5 min. gaar worden. Serveer direct. Verdeel de rest van de zuring over de borden. Lekker met polenta.