Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker bij de koffie: bananenbrood met walnoten

bananenbrood.png

Lekker, koffie. Nóg lekkerder: koffie met iets lekkers erbij. Wat dacht je van een plakje bananenbrood met walnoten? Zijn de bananen die je gebruikt heel rijp, dan kun je zelfs de suiker weglaten. Dan wordt deze cake een stuk gezonder.

Wat heb je nodig?

– 300 gram zelfrijzend bakmeel
– 3-4 overrijpe bananen (hoe rijper, hoe meer smaak)
– een handjevol gehakte walnoten
– 125 gr boter op kamertemperatuur
– 250 ml suiker of wat stevia (natuurlijke vervanger van suiker)
– 2-3 eieren
– mespuntje zout

Zo maak je het!

Warm de oven voor op ongeveer 180°C. Meng de boter en de suiker samen in een kom. Prak in een andere kom de bananen en voeg de walnoten en eieren toe, zodat er een gladde massa ontstaat. Mix dit mengsel vervolgens met de boter en de suiker en voeg het bakmeel toe, zodat er een mooie, gladde mix ontstaat. Giet het mengsel in een ingevet bakblik en plaats ‘m in het midden van de oven. Na ongeveer een uurtje is je bananenbrood klaar. Check voor de zekerheid tussendoor met een prikker of het brood van binnen ook goed gaar is. Zo niet, dan laat je ‘m nog 10 minuten in de oven.

Bananenbrood klaar? Serveer er een kop koffie bij!

Ook interessant