Eten

Lekker: bietenstamppot met Gelderse rookworst

bietenstamppot-met-gelderse-rookworst.jpg

Heerlijk, deze stevige, winterse stamppot. Houd je van een beetje variatie? Kies dan voor deze bietenstamppot met Gelderse rookworst. 

Dit heb je nodig (voor een stamppot voor vier personen):

  • 1 dl melk
  • 2 el suiker
  • 1.5 kg kruimige aardappelen
  • 1 Gelderse rookworst
  • 1 kg gekookte rode bieten
  • 2 uien
  • 1 laurierblad
  • 1 dl azijn

Zo maak je deze stamppot:

  1. Verwijder, indien nodig, het vel van de bieten en snijd ze in kleine blokjes. Pel en snijd de uien fijn en meng ze met de biet, de suiker, het laurierblad en de azijn.
  2. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in circa twintig minuten gaar. Bereid intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Giet de aardappels af. Giet het bietenmengsel af, vang het vocht op en verwijder het laurierblad. Stamp de aardappels met het bietenmengsel en de melk fijn. Meng wat van het bietenvocht door de stamppot tot deze lekker smeuïg is en laat alles goed doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de stamppot op warme diepe borden. Geef de rookworst er apart bij.

De bereidingstijd ligt tussen de 30 minuten en een uur.

Deze boodschappen lekker snel in huis halen? Bestel de ingrediënten voor dit recept op AH.nl.

Lees ook deze zeven tips voor een éxtra lekkere stamppot.

Bron: CookLoveShare.nl
Foto: CookLoveShare.nl

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant