Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker baksel: stroopwafeltaart

taart2.png

Het is weer woensdag: tijd voor een lekker baksel! Deze week gaan we voor een heerlijke stroopwafeltaart. Machtig, maar héél erg lekker. Margriet legt uit hoe!

Wat heb je nodig voor 6-8 personen?

– 10 stroopwafels voor de bodem
– 3-4 stroopwafels voor over de taart
– 60-75 gr roomboter
– 500 ml slagroom
– 0,5 tl kaneelpoeder
– 300 gr monchou
– 2 zakjes vanillesuiker
– eventueel 1-2 zakjes klopfix

Bereidingswijze 

Verkruimel de stroopwafels, met de hand of met de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje of de magnetron en meng de stroopwafels en de gesmolten boter door elkaar. Schep dit mengsel in een taartvorm en druk het geheel aan met een vork. Vervolgens klop je de slagroom op met de vanillesuiker. Eventueel kan je een zakje klopfix toevoegen. Na het opkloppen van de slagroom, voeg je de monchou toe. Dit schep je door de slagroom samen met het kaneelpoeder. Schep het slagroommengsel in de taartvorm. Verkruimel de laatste stroopwafels en strooi deze over de taart. Zet de stroopwafeltaart een paar uur in de koelkast.

lekkersimMeer lekkere recepten?

Dit recept komt uit het kookboek ‘Lekker  en Simpel’ van Jorrit van Daalen Buissant des Amorie en Sofia Chanou (isbn: 978 90 351 4228 2) van Uitgeverij Prometheus Bert Bakker en is voor € 19,95 onder andere te krijgen bij www.lekkerensimpelkookboek.nl. Daarnaast is het ook verkrijgbaar bij boekhandels, warenhuizen, cadeauwinkels en de grotere warenhuizen.

Ook interessant