Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Leer kids groenten eten!

leer-kids-groenten-eten.jpg

De gezichten van de kleintjes staan spontaan op onweer als je ze een bord vol broccoli aanbiedt. “Dat lust ik niet!” roepen ze zonder het überhaupt te proberen.

Je wilt je kinderen wel hun vitamines laten eten en de moed zakt je in de schoenen. Niet getreurd: er zijn een paar kleine foefjes waardoor ze hun tanden toch in een spruitje proberen te zetten.

Proberen, proberen
De smaakpapillen van kinderen moeten even wennen aan al die spruitjes, worteltjes en bonen. Vooral nadat ze de smaak van bewerkt voedsel te pakken hebben. Deze producten zitten namelijk vol met allerlei smaakversterkers waar de kids snel aan wennen. Om ze toch hun dagelijkse portie groenten te laten eten, moet je veel geduld hebben. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het maar liefst 8 tot 10 pogingen vergt om de kleintjes zo ver te krijgen. Bied het in kleine porties aan en maak er geen verplichting van!

Niet dwingen
Kinderen hebben een sterke wil, vooral in die periode als ze overal tegenin gaan. Dwing ze dus niet om het hele bord erwten op te eten, maar geef ze wel de optie. Hoe meer je ze pusht, des te meer ze zich er namelijk tegen verzetten. Stel het ook niet als voorwaarde voor een toetje of iets dergelijks. Kinderen associëren het dan met iets negatiefs.

Verstoppertje
Hoe kun je ze toch groenten laten eten, terwijl ze bij de aanblik van iets groens al meteen een afkeer krijgen? Juist, verberg het. Maal die courgettes of broccoli stronken eens fijn en gebruik ze als pannenkoekbeslag. Wedden dat ze deze ‘Shrek’-pannenkoekjes snel oppeuzelen! Iedere keer een ingewikkeld recept opzoeken hoeft niet: doe wat stukjes in de soep of pureer ze tot een lekkere saus. Daarnaast kun je ze ook gebruiken als gezonde snack met een dipsausje.

Bron: Huffington Post

Ook interessant