Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: lauwwarme saffraan-bloemkoolsalade met pijnboompittentopping

m30_31-2021-culi_zomersalades.jpg

Vind je het leuk om eens iets anders te maken in de de keuken? Probeer dan eens deze lauwwarme saffraan-bloemkoolsalade te maken! Deze verassende salade waar je onder meer ook ei, kappertjes en pijnboompitten in kan doen is heerlijk voor in de middag of avond.

Als dat geen genieten wordt…

Dit heb je nodig

Met dit recept maak je lauwwarme saffraan-bloemkoolsalade voor 4 personen.

  • 4 sneetjes oud witbrood
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • versgemalen peper, zout
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 eieren
  • 1 bloemkool, in middelgrote roosjes
  • ½ envelopje saffraan
  • 1 el appelciderazijn
  • 2 el kappertjes
  • 2 el fijngehakte peterselieblaadjes

Extra nodig: keukenmachine of fijne rasp

Lees ook:
Bloemkool vs. broccoli: welke groente is gezonder?

Zo maak je het

Hoewel ‘ie er luxe uit ziet, staat deze salade binnen een half uur op tafel. Eet smakelijk!

  1. Maal het brood fijn in de keukenmachine of rasp het. Verhit een droge koekenpan en rooster het kruim goudbruin. Schep uit de pan, besprekenkel met de olie en maal er peper en zout naar smaak boven.
  2. Veeg de pan schoon en rooster er de pijnboompitten in tot ze licht gekleurd zijn. Zet opzij.
  3. Kook de eieren hard, laat ze schrikken en pel ze. Laat 5 minuten afkoelen en hak fijn.
  4. Kook de bloemkoolroosjes in lichtgezouten water in 3-4 minuten beetgaar, giet af en laat uitlekken.
  5. Roer de saffraan door de azijn en de rest van de olie en voeg peper en zout naar smaak toe.
  6. Schep de bloemkool voorzichtig om met de saffraan-olie.
  7. Schep vervolgens de bloemkool op een schaal, verdeel het gehakte ei, de kappertjes en het broodkruim erover en bestrooi met de pijnboompitten en de peterselie.

Fotografie | Anna Kern
Recepten | Sanna Fyring Liedgren
Bewerking | Colette Beyne

Ook interessant