Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lauwwarme pasta met gamba’s en rucola

tagliatella.png

Ingrediënten

75 g rucola – 50 g pijnboompitten – 50 g pecorino* – 4 tenen knoflook – 350 g verse tagliatelle – 3 el extra vierge olijfolie – 400 g gepelde gamba’s – versgemalen peper en zout

Zo maak je het!

Was de rucola en snijd deze grof, maar houd een paar blaadjes heel voor de garnering. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn en laat afkoelen. Rasp de pecorino op een grove rasp en pers twee teentjes knoflook uit. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen. Plet de 2 andere tenen knoflook in de schil en verhit ze met 2 el olie in een koekenpan. Bak hierin de gamba’s omscheppend in ±4 min. gaar en bestrooi ze met peper en zout. Giet de pasta af, schep de rest van de olijfolie, de geperste knoflook, de gesneden rucola en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel eerst de pasta en daarna de gamba’s over de borden en bestrooi met de pijnboompitten. Garneer met de achtergehouden blaadjes rucola.

*Pecorino is een Zuid-Italiaanse schapenkaas die eventueel te vervangen is door Parmezaanse kaas.

Extra informatie

Bereidingstijd: ±25 min.
Calorieën: 470
Streep-je-Slank vakjes: 47

Variatietip

Voeg tomaat toe om het extra lekker te maken, maar vergeet dan niet per tomaat een extra vakje aan te kruisen.

Ook interessant