Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 41 |Recept: Lasagne van gerookte bietjes met geitenkaas

5-lasagne-margriet__0185k.jpg

Dit heb je nodig:

voor de bechamelsaus

  • 500 ml volle melk
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • snuf nootmuskaat
  • 1 tl zout
  • 75 g boter
  • 75 g bloem, gezeefd
  • 2 el kirsch
  • 100 ml witte wijn
  • peper en fleur de sel naar smaak
  • 2 eitjes, losgeklopt

voor de lasagne

  • 8 bieten, gekookt
  • 4 el rookmot (houtsnipper/-zaagsel dat wordt gebruikt om mee te roken)
  • olijfolie
  • 250 g (1 pak) lasagnevellen
  • 200 g Franse geitenkaas, in dunne plakjes gesneden
  • 150 g geraspte kaas
  • extra: garde, pan met brede bodem en rooster, aluminiumfolie, ovenschaal

Zo maak je het:

Maak de bechamelsaus en ook de gerookte bietjes een dag van tevoren.
Verwarm voor de bechamelsaus de melk in een steelpan, maar laat niet koken. Doe de knoflook, nootmuskaat en zout bij de verwarmde melk en haal de pan van het vuur.
Smelt de boter op laag vuur, voeg geleidelijk de bloem toe en roer goed door. Giet de melk bij de roux en klop met behulp van een garde tot een gladde massa. Breng de bechamel op smaak met de kirsch, wijn, peper en zout. Laat de bechamel van het vuur af 10 min. lang afkoelen en klop vervolgens de eieren erdoorheen. Laat 1 dag in de koelkast opstijven.
Vul de bodem van een pan met brede bodem met het rookmot, plaats daarbovenop een stuk aluminiumfolie en prik er een paar gaatjes in. Leg de bieten op een rooster in de pan en sluit af met een deksel. Verwarm de bieten op middelhoog vuur. Zodra de rookmot begint te walmen, haal je de pan van het vuur. Laat de bieten nog 10 min. in de rookpan liggen.
Verwarm de oven voor op 185 ºC. Smeer een ovenschaal in met olijfolie en bekleed deze eerst met een laag lasagnevellen, vervolgens een laag bechamel, en daarbovenop een laag met gesneden gerookte biet. Herhaal totdat de vorm is gevuld en eindig met een laag bechamel en hierna een laag geraspte kaas. Bak in 35 min. goudbruin.
Serveer met een frisse groene sla.
Bereidingstijd: ± 30 min. en ± 35 min. bakken

Ook interessant