Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lasagne opwarmen in de oven: hoe kun je dit het beste doen?

lasagne-opwarmen-in-de-oven-hoe-kun-je-dit-het-beste-doen-margriet.jpg

Lasagne is zo’n typisch gerecht waarvan je altijd iets overhoudt. Hartstikke fijn, want zo kun je er de volgende dag nóg een keer van genieten. Maar hoe kun je lasagne nu het beste opwarmen in de oven?

Wij leggen het je hier uitgebreid uit.

Sappige lasagne

Veel mensen vinden het een beetje eng om lasagne op te warmen. Ze zijn namelijk bang dat de lasagnebladeren niet meer zo vers smaken en dat ze hard worden als je het nog een keer opwarmt. Dit hoeft echter niet het geval te zijn, als je de lasagne maar op de juiste manier opwarmt. We leggen je hieronder eerst uit hoe je lasagne het beste kunt opwarmen in de oven én wat je kunt doen om de lasagne lekker sappig te houden.

Lees ook: Een restje pasta over? Zo kun je dit het beste opwarmen

Lasagne opwarmen in de oven doe je zó

Wat eigenlijk het belangrijkste is om, wanneer je het maakt, nog een klein beetje tomatensaus over te houden. Deze kun je namelijk de volgende dag, wanneer je de lasagne opwarmt in de oven, over de lasagne heen gieten, zodat het lekker sappig blijft en niet hard wordt. Ga je de restjes lasagne opwarmen? Snijd ze dan eerst in kleinere porties en probeer ze een beetje over de ovenschaal te verspreiden, zodat er wat ruimte tussen zit. Op deze manier kan de hitte goed overal bij. Smeer vervolgens wat van de tomatensaus, die je apart hebt gehouden, over de lasagne heen en schuif de schaal daarna in de oven. Je kunt de lasagne een kwartiertje afbakken in een voorverwarmde oven op 200°C. Je kunt dit ook doen bij bevroren lasagne, maar zet dan de oven op veertig minuten in plaats van twintig minuten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Lifehacking
Beeld | Getty

Ook interessant