Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lasagne met zalm, geraspte citroenschil en groene asperges

lasagne-recept.png

Verrassend en altijd even verschillend; dat zijn de anekdotes van onze columnisten. We vroegen ze hun favoriete gerechten prijs te geven en – het zal niemand verbazen – die zijn lekker divers!

Annemarie van Gaal: “Ik houd van gerechten die ik helemaal kan voorbereiden en in de oven kan zetten als de gasten er zijn. Ik wil niet tussen de gangen door nog een kwartier of langer zelf in de keuken staan – ik vind het veel te leuk om bij de gesprekken aan tafel te zijn. Dit gerecht is echt een succesnummer. Een lekkere salade erbij et voilà!”

Ingrediënten

Lasagne met zalm en groene asperges (4 personen)

400 g zalmfilet, ontveld

4½ dl visbouillon

1 klein bosje dille

6 zwarte peperkorrels

geraspte schil en sap van 1 citroen

750 g groene asperges

25 g boter

3 el bloem

3 dl halfvolle melk

3 el magere crème fraîche

versgemalen peper, zout

300 g verse lasagnebladen (± 12 vellen)

2 el Parmezaanse kaas, versgeraspt

Bereiding

-Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6.
-Leg de zalmfilets naast elkaar op de bodem van een ondiepe pan waarin ze precies passen. Voeg de bouillon, de steeltjes van de dille (bewaar het fijne groen), de peperkorrels en het citroensap toe.
-Breng aan de kook, zet het vuur laag zetten en pocheer de zalm ± 6 min. zodat hij net niet gaar is.
-Neem de visfilets direct uit de pan en laat ze enigszins afkoelen. Verdeel ze in grote vlokken. -Zeef de bouillon.
-Stoom de asperges 3 min., laat ze niet te gaar worden.
-Snijd ze in stukjes. Houd de aspergepunten apart.
-Smelt de boter in een middelgrote pan, strooi de bloem erbij en schep het mengsel om. Klop er geleidelijk de gezeefde bouillon en de melk door.
-Breng de saus al roerend aan de kook en laat hem 3 min. op laag vuur binden onder af en toe roeren.
-Neem de pan van het vuur en voeg de citroenschil, het dillegroen, de crème fraîche en wat zout en peper toe.
-Schep de zalm en de asperges, op de punten na, door de saus.
-Leg 3 vellen lasagne op de bodem van een ingevette lasagneschaal of ovenschaal van ± 1½ l inhoud.
-Schep hierop 1/3 zalm-aspergemengsel. Herhaal de laagjes nog tweemaal en breng een laatste laagje lasagnevellen aan. Verdeel hierover de aspergepunten en druk alles goed aan, zodat de saus een beetje over het oppervlak vloeit.
-Dek de schaal af met ingevet aluminiumfolie of een deksel en plaats hem 30-35 min. in de oven tot de lasagne door en door heet is. Verwijder het folie, strooi de Parmezaanse kaas erover en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 50 min. (incl. oventijd)

 

 

Ook interessant