Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 13 | Recept: lasagne met zalm en groene asperges

zalm2.png

Een heerlijke vegetarische lasagne met zalm en groene asperges. 

Wat heb je nodig?

  • 400 g zalmfilet, ontveld
  • 4½ dl visbouillon
  • 1 klein bosje dille
  • 6 zwarte peperkorrels
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 750 g groene asperges
  • 25 g roomboter
  • 3 el bloem
  • 3 dl halfvolle melk (biologisch)
  • 3 el magere crème fraîche
  • versgemalen peper, zout
  • 300 g verse lasagnebladen (± 12 vellen)
  • 2 el Parmezaanse kaas, versgeraspt

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Leg de zalmfilets naast elkaar op de bodem van een ondiepe pan waarin ze precies passen. Voeg de bouillon, de steeltjes van de dille (bewaar het fijne groen), de peperkorrels en het citroensap toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag zetten en pocheer de zalm ± 6 min. zodat hij net niet gaar is. Neem de visfilets direct uit de pan en laat ze enigszins afkoelen. Verdeel ze in grote vlokken. Zeef de bouillon. Stoom de asperges 3 min., laat ze niet te gaar worden. Snijd ze in stukjes. Houd de aspergepunten apart. Smelt de boter in een middelgrote pan, strooi de bloem erbij en schep het mengsel om. Klop er geleidelijk de gezeefde bouillon en de melk door. Breng de saus al roerend aan de kook en laat hem 3 min. op laag vuur binden onder af en toe roeren. Neem de pan van het vuur en voeg de citroenschil, het dillegroen, de crème fraîche en wat zout en peper toe. Schep de zalm en de asperges, op de punten na, door de saus. Leg 3 vellen lasagne op de bodem van een ingevette lasagneschaal of ovenschaal van ± 1½ l inhoud. Schep hierop 1/3 zalm-aspergemengsel. Herhaal de laagjes nog tweemaal en breng een laatste laagje lasagnevellen aan. Verdeel hierover de aspergepunten en druk alles goed aan, zodat de saus een beetje over het oppervlak vloeit. Dek de schaal af met ingevet aluminiumfolie of een deksel en plaats hem 30-35 min. in de oven tot de lasagne door en door heet is. Verwijder het folie, strooi de Parmezaanse kaas erover en serveer direct.
Bereidingstijd: ± 50 min. (incl. oventijd)

–> Tip van Jacqueline: “De lasagnebladen kunnen vervangen worden door courgette en aubergine. Klik hier voor het idee.”

 

Ook interessant