Eten

Lasagne met gekonfijte tomaatjes, ricotta en rucolapesto (v)

lasagne1.png

Ingrediënten

400 g kerstomaatjes – 2 el balsamicoazijn – 8 verse lasagnevellen – 200 g verse jonge spinazie – 200 g ricotta – 4 el geroosterde pijnboompitten – 50 g rucola, kleingesneden – 1 teentje knoflook, uitgeperst – 150 ml olijfolie – peper – grof zeezout

Zo maak je het!

Verhit de oven voor op 180°C. Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze met het snijvlak omhoog op wat bakpapier op de bakplaat in het midden van de oven. Besprenkel ze met wat balsamicoazijn. Laat de tomaatjes in ca. 25 min. wat konfijten in de oven. Meng intussen de rucola in de blender met de knoflook en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Kook de lasagnevellen al dente. Bouw nu de salade op voor de korte kant van een vel in het midden van het bord te plaatsen. Verdeel er wat tomaatjes, spinazie en risotto over. Besprenkel met wat rucolapesto. Vouw het lasagnevel over de groenten en begin opnieuw. Vouw er weer overheen enz. Eindig met wat groenten, risotto en tomaat. Maak het af met nog een lepeltje rucola-olie. Als je krap in je vakjes zit, gebruik dan in totaal niet meer dan 1 el rucolapesto per persoon. Heb je vakjes over, gebruik dan rustig 2-3 el. Wil je vlees toevoegen, gebruik dan krokant uitgebakken ontbijtspek of parmaham.

Extra informatie

Bereidingstijd: 25 min.
Calorieën: 430
Streep-je-slank vakjes: 43

Ook interessant